Rusland fører sig frem i Mellemøsten

Rusland sender helt forskellige signaler til Mellemøsten – mens rusiske krigsskibe er på vej tl syrisk havn, oplyses det, at Moskva vil indskrænke våbenleverancer til Syrien.Moskva har i første omgang sendt en destroyer til Tartus, hvor Rusland har en flådebase. Flere russiske krigsskibe, nogle med marinesoldater ombord, vil følge efter.

Det et åbent spørgsmål, hvorfor Rusland spiller med flådemusklerne nu, men det menes at ville signalisere, at Moskva – Syriens vigtigste udenladske støtte – er fast besluttet på at være en afgørende mægler i den syriske konflikt..

Den russiske flotille skal udføre flådemanøvrer i den østlige del af Middelhavet, oplyser det russiske forsvarsministerium.

Våbenleverancer

Ifølge et russisk nyhedsburau vil Moskva ikke levere krigsfly eller andre nye våben til Syrien, sålænge situationen der ikke er blevet afklaret. Dette vil kunne fortolkes, som om Rusland nu vil distancere sig fra den syriske præsident, Bashar Assad – som Rusland i FN støttede imod barskere sanktioner.

De russiske våbenleverancer, der ventes stillet i bero, omfatter 40 Yak-130 kampfly.

Hvorfor støtter Rusland Syrien?

I en opsigtvækkende artikel i avisen “International Herad Tribune” skriver strategianalytikeren Ruslan Pukhov, at den virkelige grund til den russiske støtte til Assad er, at Rusland frygter udbredelsen af islamisk radikalisme og udhulingen af Ruslands supermagt-status.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pukhov oplyser, at russiske forsvarskontrakter med Syrien beløber sig til 5.5 milliarder dollars og for størstedelens vedkommende omfatter en modernisering af det syriske luftvåben og luftforsvaret.