Makaber opgravning af Arafats lig

Liget af den palestinensiske leder, Yasser Arafat, der døde for otte år siden, ventes nu at blive
opgravet fra sit mausoleum i Ramallah efter nye, hårdnakkede forlydender om, at han blev forgiftet – med en finger pegende i retning af Israel.Det franske militærhospital, hvor Arafat endte sit liv som 75-årig den 11. november 2004, har ikke ønsket at give nogen nærmere meddelelse om dødsårsagen, men siges blot, at han havde en hjerneblødning.. Der er imidlertid nu forlydender om, Israel måske forgiftede ham med et dødeligt radioaktivt isotop ved navn polonium.

– Det er ikke Israel, som har besluttet at holde hans medicnske journaler lukkede, siger en israelsk kilde

Det menes imidlertid, at Arafat døde af naturlige årsager, og israelske talsmænd benægter, at Israel var involveret i hans død.

Uanset hvad der måtte komme ud af en opduktion, vil omstændighederne omkring hans død
beskæftige Mellemøsten mange år fremover og forblive et mysterium.

Poloniums mest berømte offer var den russisk spionafhopper Alexander Litvinenko , som døde i London i 2006.

En gruppe palestinensere, med statsminister Salam Fayyad i spidsen, har de sidste par år indsamlet
materiale, som menes at konkludere, at Arafat belv myrdet af professionelle, som håbede ikke at efterlade nogle spor, og at de ville overbevise verden om, at Arafat døde på naturlig vis.

Et svejtsisk laboratorium oplyser, at det har fundet forskellige niveauer af polonium i Arafats ejendele, inkl. i hans spcielle kefiya-tørklæde, en pelshue og en tandbørste. Laboratoriet siger, at det har testet disse ejendele efter en anmodning af den arabiske Al Jezeera TV-sation og på foranledning af Arafats 48-rige enke, Suha Arafat, der lever i Frankrig og på Malta.

– Jeg ønsker at verden skal vide sandheden om attentatet mod Yasser Arafat, siger hun til Al Jezeera.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Uden at rette nogen direkte anklage mod USA og Israel, siger hun, at de opfattede Arafat som en forhindring af fred.

Hun har givet sit samtykke til opgravning af sin mands lig – en makaber affære.