Teltbyer til afrikanske indvandrere

Israel opfører nu fire teltbyer i Negev-ørkenen for 4000 illegale afrikanske indvandrere og planlægger at anlægge sådanne midlertidige boliger for mange tusind flere.
Afrikanerne, der er indvandret ulovligt i Israel over den egyptiske grænse, vil opholde sig der, mens de afventer afgørelsen af deres videre skæbne – om de vil blive deporteret eller kunne blive i Israel.

Teltene vil blice placeret i en afstand af tre meter fra hinanden, og hvert af de store telte vil få omkring 12-15 beboere. Planen omfatter spise- og klub-områder, et vaskeri, steder for udøvelse af religion, medicinske faciliteter, et absorptionscenter og sportsanlæg.

Lederen af “Befolknings-, Immigrations- og Grænse-Myndigheden”, Yossi Edelstein, siger, at staten ikke anser afrikanere, der er kommet ind i Israel, som flygtninge.

– En flygtning, siger han, er en person der flygter for sit liv og anmoder om et fristed i det første land, han/hun når til. Eftersom Israel ikke er det første land på deres vej, vil de ikke blive betegnet som “flygtninge”, men som omvandrende arbejdere.

Ifølge forsvarsministeriet, der forestår projektet, arbejdes der på at erstatte teltene med permanente bygninger snarest muligt.

Antallet af illegale indvandrere er gået noget ned den sidste tid. I juni ankom 928 sammenlignet med 1321 i juni 2011. Om der er tale om en reel tendens, vides endnu ikke.

Tilflugtssted hos beduiner

I de sidste to måneder er beduinbyen i Negev-ørkenen Rahat blevet et tilflugtssted for syd-sudanesiske indvandrere, der prøver at undgå inspektører fra indenrigsministeriet og deportation til deres hjemland.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rahats borgmester, Fayez Abu Sahiban, siger:

– Vi har omkring 500 illegale indvandrere, hvoraf de 400 er kommet fornylig, efter indenrigsministeriet besluttede at sende denm tilbage. Rabat er blevet et godt sted for dem.

En af disse syd-sudanere, Ahmed Mohmmed, siger:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Her kan vi srbejde uden at nogen generer os. Vi har fred i sindet, og folk her er venlige over for os.

– De kan bevæge sig frit omkring, siger et medlem af bystyret. De kan arbejde i
købmandsforretninger, spise i restauranterne og gå igennem byens markeder. Det er et paradis for dem.