Tilbage til haven

Lovsangsbandet Light Up Lions nye album handler om at søge og stole på Gud midt i livets omstændigheder.
Light Up Lion har spillet på mange stævner og lejre rundt omkring i det danske kirkeliv, siden de udgav deres første album ’Større er du Gud’. Deres nye album er moderne og bibelcentreret lovsang fra de fem medlemmer.

Igennem hele albummet formår Light Up Lion at skabe en god og lettere poppet sammenhængende lyd. Musik og tekst bliver mixet smukt, så det skaber en god helhed på albummets 11 numre. Teksterne indeholder klassiske kristne temaer, som man kender fra Salmerne i Bibelen: Råb til Gud om hjælp, forvirring, fred, tilbedelse, nåde og håb. Det er gennemgående tekster, som er tæt forbundet med de bibelske sandheder og det gør, at det er let at forholde sig til teksterne.
Der er en gennemgående positiv tone i alle sangene, trods de alvorlige ord og den magtesløshed, som nogle af teksterne også udtrykker. Der er hele tiden en grundlæggende tone om håb, på trods af vores manglende forståelse, eller de svære situationer, vi kan stå i. Vejen leder hele tiden til Jesus – eller ”tilbage til haven”, hvor Gud selv var helt tæt på mennesket.
Lovsangsalbum kan ofte føles, som om man har har hørt det hele før. Jeg synes ’Tilbage til Haven’ er en undtagelse. Det er en frisk og fornyende lyd, som gør, at man får lyst til at fortsætte med at høre det i lang tid.
Der er arbejdet med detaljerne i både musik og tekst, og der er flere spændende detaljer med undervejs. Grundlæggende borger bandet for høj kvalitet, og det er altid en fornøjelse at lytte til kvalitetsmusik som denne.
Henrik