Hele spektret skal med

Light Up Lion har netop udgivet et nyt album. Et af temaerne er Gudsbilledet, og det har sat mange tanker i gang hos bandets medlemmer.Light Up Lion arbejder med hele spektret af tilbedelsen. ’Tilbage til haven’ er titlen på Light Up Lions nye lovsangsalbum.

– Det er vigtigt, at vi kan mærke, at det er levende lovsang for os og ikke bare noget, vi lirer af for at kunne lede andre i det, mener Light Up Lion, som ønsker at udtrykke alle aspekter af livet. Foto: Jens Friis.

Gennem de seneste tre år har lovsangsbandet Light up Lion medvirket ved flere kristne landsdækkende arrangementer: På Kristeligt Forbund for Studerendes Påskelejr, Indre Missions Event, Konnekt og på Å-festival har Light up Lion ledt lovsangen på vej. Og i Aarhus Bykirke leder bandet lovsangen ved tre-fire gudstjenester hvert halve år.
Lovsangsbandet består af forsangerne Sidsel Klitlund og Daniel Kastrup, Steffen Rauff på tangenter, Dennis Knudsen på bas, Jens Friis på trommer og Thomas Friis på guitar.
– Vi er en lille cellegruppe, der spiller musik sammen, siger Dennis Knudsen, når han skal give en definition af, hvad Light up Lion er for en størrelse.
Light up Lion har netop haft release på bandets andet album ’Tilbage til haven’.
– ’Tilbage til haven’ henviser både til Edens have og paradishaven på den nye jord. Det er både en himmellængsel og en længsel efter Guds nærvær. Og det en længsel efter at forstå korset, og det der skete der, siger Sidsel Klitlund.
– Titlen er udtryk for en bevægelse. Det kan være en bevægelse tilbage til Gud, tilføjer forsangeren.

Tættere på Gud

Arbejdet med det nye album har stået på gennem længere tid.
– Vores seneste album kom for tre år siden. Siden er der sket mange ting. Der er nogle, der har forladt bandet, nye er kommet til, og der er sket noget med os som fællesskab. Vi er kommet tættere på hinanden og på Gud sammen. Og så er der opstået ny musik. Vi har brugt lang tid i øvelokalet på at spille musikken om og om igen. Det er blevet et resultat, som vi alle kan være i og er enige om, siger Daniel Kastrup.
Et aspekt, som bandet har været opmærksom på at få med, er en klagesang.
– Der har været sygdom og tragedier tæt på, som har påvirket os. Bådulykken i Norge for to år siden er stadig noget, der gør ondt på os. Det har naturligt også sat sit præg på pladen i kraft af en klagesang.
– Der var to fra vores menighed, der omkom ved ulykken, og det kan også mærkes i vores fællesskab, siger Sidsel.
Sangen tager udgangspunkt i Salme 88 i Bibelen.
– Det er en vigtig sang for os at have med. Den fylder meget for os, fordi det er vigtigt for os at have den del af tilbedelsen med, hvor udgangspunktet er noget smerteligt, siger Jens Friis.
– Det er vigtigt, at vi har hele spektret med på pladen i forhold til vores relation med Gud. Det spekter er ikke kun de glade stunder, men også der, hvor vi ikke forstår Gud, i tvivlen og i meningsløsheden, tilføjer Steffen Rauff.

Ser stykkevis

Op til og under indspilningen af albummet har Light up Lion arbejdet med lydbilledet.
– Det er en lidt mere dansk lyd. Steffen på synth er kommet lidt mere frem i lydbilledet. Vi har eksperimenteret meget, og tekst, melodi og musik er bundet mere sammen frem for at ligge hver for sig i lag, siger Thomas Friis.
Et af temaerne på albummet er Gudsbilleder.
– Der er en sang på albummet, der handler om, at der kan være ting i vores liv, der forhindrer os i at se Gud som den, han egentlig er. Vi kan have tilegnet os nogle vrangbilleder af, hvem Gud er. Den er skrevet ud fra min egen erfaring med Gud, siger Sidsel.
– Det er en oplevelse af, at Gud lige pludselig har åbenbaret nye sider af sig selv over for mig. Sangen handler om de barrierer, der kan være i at se Gud som den, han er. Det er også en sang om, at vi kan ikke komme til at se ham fuldt ud her på jorden. Vi får lov til at se fragmenter og dele. Han åbenbarer det, han vil vise for os.
Sangen hedder ’Muren’, og den betød, at en ny side af Gud blev virkelig for Sidsel Klitlund.
– ’Muren’ har ændret mit Gudsbillede. Det var en periode af mit liv, hvor jeg brugte meget tid sammen med Gud. Jeg dykkede ned i hans ord og lyttede til ham og hans stemme og det han fortalte der. Jeg skulle se ham som en brølende løve, en stærk, retfærdig og kraftfuld Gud. Det var en anden side af Gud end den kærlige far.

Udligne skellet

Når Light up Lion går på scenen, så har de fokus på, at de synger med de fremmødte frem for at holde en koncert for publikum.
– Vi prøver at udligne skellet mellem scene og stolerækker, fordi vi egentlig kun er nogle mennesker, der har fået nogle gaver til at spille musik, og det bruger Gud. Men samtidig skal vi lede mennesker ind i tilbedelsen. Det er vores tjeneste og opgave, så vi kan ikke bare vende os om og stå i vores egen lille verden og lovsynge, siger Sidsel Klitlund.
– Målet med pladen og når vi leder i lovsang, er en levende tilbedelse. Det er vigtigt, at vi kan mærke, at det er levende lovsang for os og ikke bare noget, vi lirer af for at kunne lede andre i det.
– Det kan let tage sig ud som en koncert: vi står på en scene, der er god lyd, vi står over for andre folk. Folk kan måske have svært ved at høre sig selv tænke. Hvordan kan vi være sikre på, at det vi synger, er levende? Det er vi meget opmærksomme på og udfordrer også folk til det, siger Daniel Kastrup.
Light up Lion ser frem til de næste måneder, hvor der er koncerter i bandets kalender.
– Vi ser frem til at komme ”ud af øvelokalet,” siger Dennis Knudsen.