Dejlig lovsang

Singalong2 er optaget live d. 30 marts 2012 i Costa Mesa i Californien. Phil Wickham giver dette album gratis væk og opmuntrer i stedet til, at man støtter Compassion International, der arbejder for at give børn medicin, som forhindrer, at 25.000 hver dag dør af sygdomme, der kan forhindres.
Phil Wickham har tidligere udgivet Singalong1 og dette er efterfølgeren. Jeg har ikke hørt det første album, som udkom i 2008.
Lyden på albummet er nærværende og rå. Man føler sig hurtigt som en del af af publikummet på Costa Mesa. Phil Wickham formår at få publikum med på en unik måde. Det betyder, at det ikke bare er Wickham som synger, men egentlig mere Wickham, som leder publikum i lovsang. Det synes jeg fungerer rigtig godt, selvom der også er lidt koncertstemning over det.
Et af de smukkeste numre på pladen er ’ You’re Beautiful’. Publikum og Wickhams passionerede stemme fanger essensen i nummeret om Guds skønhed og storhed.
Det er ikke revolutionerende lovsang, men der er noget anderledes og råt over albummet, som jeg ikke har hørt på samme måde på andre lovsangsalbum. Det skyldes blandt andet, at Wickhams bare står der med sin akustiske guitar modsat mange andre lovsangs-album, hvor der er store bands og flere sangere. Det skaber en intimitet, inderlighed og nærhed i lovsangen.
Teksterne handler om sejren, vi har i Jesus og om, hvor fantastisk Gud er. Der bliver lagt vægt på teksternes betydning, og derfor jubles der også højlydt blandt publikum, som en respons på det der synges. Det er selvfølgelig ikke noget helt nyt, men jeg synes albummet har en tydelig lyd af frihed og glæde over Gud og hans værk. Det er et rigtigt dejligt lovsangsalbum, som mange vil have glæde af.
Henrik