Mali-mission godkendt

Mission Afrika og Den lutherske Brødrekirke i Cameroun har stiftet et fælles missionsselskab, som er godkendt af de malisiske myndigheder.Luthersk Brødremission i Mali/Mission Fraternelle Lutherienne au Mali (MFLM), er et nyt missionsselskab stiftet i fællesskab af Mission Afrika og Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun.
MFLM er nu blevet formelt godkendt som en trosbaseret organisation af Malis myndigheder.
Det er første gang, at en dansk missionsorganisation på denne måde indgår i et ligeværdigt partnerskab med en afrikansk kirke omkring etablering af en missionsorganisation med arbejdsområde i et tredje land.

Fra Afrika til Afrika

Godkendelsen er et vigtigt skridt på vejen for MFLM, som nu har bedre muligheder for at drive mission i Mali både i form af støtte til de små maliske menigheder og gennem udviklingsprojekter, som skal forbedre levevilkårene for befolkningen i landet.
MFLM holdt stiftende generalforsamling i september 2011 og bygger videre på et samarbejdet om udsendelse af missionærfamilier fra Cameroun til Mali kendt under navnet ”Fra Afrika til Afrika – med kærlighed i kufferten”.
Urolighederne i forbindelse med statskuppet i foråret har forsinket den formelle godkendelsesproces meget. Det var derfor en meget glad Pierre Moulna, koordinator for MFLM i Mali, som med ordene: ”Endelig! Endelig! Endelig!” kunne dele den gode nyhed om godkendelsen med MFLM’s partnere i Cameroun og Danmark.

Nyskabelse i dansk missionsarbejde

Generalsekretær i Mission Afrika, Kristian R. Skovmose, deler Pierre Moulnas begejstring og fortæller:
– Med den formelle godkendelse på plads er døren åben for en fortsat og øget holistisk indsats i Mali.
– Etableringen af MFLM viser en ny vej, hvor mission ikke længere kun går fra nord til syd, men er noget vi gør sammen med vores partnere.

Geder og læseklasser

MFLM’s missionærer har allerede spillet en vigtig rolle i uddelingen af nødhjælp til kristne flygtninge fra det urolige Nordmali.
Snart igangsættes et udviklingsprojekt med fokus på landsbyudvikling gennem gedeavl og andre projekter med fokus på landbrug og læseundervisning.
Med den formelle godkendelse er vejen banet for et godt samarbejde med de maliske myndigheder om disse projekter – til gavn for befolkningen i Mali og til støtte for det lille kristne mindretal i landet, hedder det i en pressemeddelelse fra Mission Afrika.