SMF fejrede 90 år på sommerstævne

Sundhedspersonalets MissionsFællesskab (SMF) holdt i weekenden 10.-12. august årsmøde på Nyborg Strand. – Frøken SMF er blevet en frue på 90 år. Og ligesom Sara er hun nu i den fødedygtige alder.

På festaftenen var nuværende og tidligere missionærer fra Sundhedspersonlaets MissionsFællesskab klædt i nationaldragter fra deres tjenestelande i Afrika, Asien og Sydamerika.

Ninna Pedersen, tidligere missionær i Etiopien og bestyrelsesmedlem holdt et underholdende causeri om bevægelsen, der tidligere hed Sygeplejerskernes Missions Forbund.
– Jeg har kendt dig, SMF, fra den gang, da du var frøken. Alle børn var De’s og det var utænkeligt, at der kunne være fruer med. Der var stil og kald og værdighed over det dengang.
Nu er der også mandlige sygeplejersker med i SMF. Men SMF gør som Sara. Det var først som 90-årig, at hun begyndte at føde børn, fastslog Ninna Pedersen.

Indblik i missionærernes dagligdag

De fremmødte missionærer gav spændende indblik i deres meget forskelligartede arbejde i Afrika og Sydamerika.
Kamma og Arne Puggaard fortalte og viste billeder fra Mission Aviation Fellowship (MAF) som er et selskab, der flyver for at redde liv og udbrede evangeliet i ellers ufremkommelige områder i verden.

Døende, der dog lever

Dr. teol. Kai Kjær-Hansen holdt bibeltime over teksten fra 2 Kor. 6:1-10. Paulus taler om noget, de fleste af os oplever som fremmedartet, fordi vores kontekst i Danmark er så totalt forskellig fra den situation Paulus skrev ind i.
Vi lever under gode forhold. Men i andre dele af verden er forfølgelse noget meget virkeligt. På Lausanne konferencen i Cape Town 2010 stod der 200 tomme stole – fordi kineserne ikke fik lov til at komme.

Klynkeri eller triumferen

Vi kan ind imellem finde på at klynke og fokusere på alt det, der ikke er godt nok.
Eller fokusere ensidigt på det modsatte: at Kristus er opstået og Han er den stærkeste. Men Billy Grahams hilsen til konferencen i Lausanne var tydelig: forkynd evangeliet,hav fokus på Kristus og evangeliet og bed, bed, bed.

Hovedpinen

Et citat fra Massoud Fouroozandeh satte tingene i perspektiv: Kristus er hovedet, det betyder, at det også er ham,der har hovedpinen!