Børkop Højskole på Adventure Race

Elever fra Børkop Højskole deltog i weekenden i Danmarksmesterskabet i den nye sport Adventure Race. Det foregik i Videbæk. I sporten indgår forskellige sportsgrene og en vigtig del er at ”forvente det uventede”, ligesom det er vigtigt, at holdet står sammen. Går én ned, går holdet ned. Trods bl.a. 65 km. mountainbikekørsel gennemførte holdene strabadserne.

– De som ønskede at blive udfordret til grænsen, deltog i Challenge. Denne bestod af 65 km mountainbike i MEGET kuperet terræn, 15 km orienteringsløb og GPS-løb og endelig 2 km svømning i en Å, det hele krydret med en masse samarbejdsopgaver, som fx træklatring. Det startede kl. 2.30 om natten med planlægning og klargøring, for derefter at komme ud i nattemørket.
– Vi stillede med 5 hold i Challenge. Det blev ikke til nogen podie placering, men nogle gode middelresultater, fortæller Anders Erbs.
– Eleverne fik brug for mange af de evner, vi har været igennem i løbet af de sidste to måneder. Hvor det ofte viser sig, at det er samarbejdet i teamet, og det at få et team til at fungere, der er altafgørende, siger Anders, der var linjeleder på racet.
– Det er andet niveau var Light, med start kl. 7 om morgenen. Det var mindre fysisk hårdt, til gengæld var der skruet op for kravet om at kunne samarbejde, da ruten var fyldt med samarbejdsøvelser. På dette niveau var vi mere heldige med placeringerne, hvilket resulterede i en anden og tredje plads.
Henri.