DoppleGanger 3: Nu går den vilde skattejagt

Afpresning, mystiske fremmede, stjålne ædelstene og den forunderlige Fredagsmand gør tredje bind i DoppleGanger-fortællingerne til en bog, du bare ikke kan lægge fra dig.
De tre børn, Erik, Saskia og og Sadie fra de to foregående bøger, er tilbage i det tredje eventyr fra forfatter G.P. Taylor. Tvillingerne Sadie og Saskia bor nu hos Madame Elliott, en berømt krimiforfatter, og Erik bor hos Lord Gervez og er i lære som detektiv hos Dorcas Potts. Madame Elliott modtager et telefonopkald, som børnene overhører, og som får dem til at indse, at hun bliver afpresset. Tvillingerne er nødt til snart at finde ud af, hvem der står bag dette forskruede plot, for ellers vil Madame Elliott blive anklaget for sin egen største litterære opfindelse – tyveriet af Stormogulens diamant.
Privatdetektiven Dorcas Potts og Erik er også på sporet af bagmanden, men selvfølgelig er de slemme fyre lige rundt om hjørnet for at forpurre ethvert forsøg på at redde tvillingerne og Madame Elliott.
Stormogulens diamant er en tempofyldt bog med en vanvittig mængde af eventyrlige oplevelser, der dog aldrig nogensinde giver afkald på den gode fortællng. Variationerne i tekststørrelse, tegneserier-sider, faktiske fotografier, sider med hvid print på sort baggrund og stemningsfulde blyantsillustrationer gør endvidere denne bog til et lille kunstværk i sig selv, hvilket vil appellere til den gruppe af børn og unge, der i dag sidder foran computerskærmen snarere end med en bog i hånden. G. P. Taylor skabte i første omgang serien for at udfordre uvillige læsere. Rettet mod børn i alderen 10 år og opefter kombinerer hans grafiske romaner kunst og traditionel tekst i et forsøg på at forbedre læseoplevelsen for en visuelt orienteret generation.

Mere end en god historie

Men serien er mere end det. I et interview siger Taylor, at hans bøger også skal ses som en modvægt til den sekulariserede verdens bedøvelse: ”De fleste tv-programmer fremmer en livsstil, der ikke opfylder evangeliet,” siger Taylor. ”Jeg stræber efter at give unge mennesker positive, Kristus-fyldte beskeder i mine bøger. Stormogulens diamant er ingen undtagelse”. Og det er da også i den tredje bog i serien, at vi for alvor møder det kristne budskab i form af en venlig mand med bedrøvede øjne, ”Fredagsmanden”, som han kaldes i den danske oversættelse.
Fredagsmandens opdukken ændrer så at sige spillets regler for bogen, og dette illustreres fint af bogens billedside: Da Erik tager Fredagsmandens hånd, er det ikke længere tegninger, men et foto, vi som læsere kigger på, og det er måske den smukkeste del af historien, for det er først i mødet med de meget virkelige sår i Fredagsmandens hænder, at Erik lærer at sige farvel til de sår, han har på sjælen. Og ved at forvandle dette øjeblik til noget reelt, noget håndgribeligt, bliver historien om de tre børn til mere end blot en god historie.

G.P. Taylor:
Stormogulens Diamant
– DoppleGanger III
304 sider
249,95 kr.
Fokal