Kodebærerne 3: Fin slutning på en god historie

Hunter Brown er tilbage i Slørets verden, men han husker intet fra sit seneste dramatiske ophold i Solandria. En skræmmende stor efterforsker sætter spørgsmål ved Hunters involvering i skolebranden, som bind 2 sluttede med, og han aner intet om, hvad han har gjort.
Med andre ord: det er mystisk, han er fortabt, og inden længe er han også på flugt, så det starter godt …

Eventyrlig historie

Endnu en gang skaber brødrene Miller en spændende og medrivende historie, hvor alt er på spil, og det eneste håb synes at være omsonst. Hvordan skal Hunter sætte sin lid til Forfatteren (et billede på Gud), når det hele uundgåeligt ender i er ragnarok af kosmiske dimensioner? Hvad skal han gøre for at redde sin familie, hvis liv hænger i en tynd tråd? Og hvem kan man i virkeligheden stole på? Han tumler med svære beslutninger og plages hele tiden af en nagende tvivl. Slutningernes øje er et magisk ”objekt”, som sætter mennesker i stand til at se ind i fremtiden, men Forfatteren har tilsyneladende ikke tænkt sig at indvi sine trofaste kodebærere i sine planer, og det frustrerer i den grad Hunter. Således, uden at kunne begribe det hele, kaster han sig ud i sit livs tredje store eventyr, hvor alting slutter … og noget helt nyt begynder.

Et budskab til vores tid

I allegorisk forstand handler bogen ligesom C.S. Lewis’ Det sidste slag (Narnia bind 7) om endetiden. Det er en mørk tid, en opgørets tid og en tid til at se brikkerne i Guds store puslespil falde på plads. Samtidig er der de personlige kampe, hvor menneskeskabte forestillinger, filosofier og religioner afsløres som det, de er: et oprør mod Gud, et menneskeligt hovmod, som må falde for den store dom.
Serien hedder Kodebærerne, og den overførte betydning handler om at leve efter og bruge Guds ord. Forfatternes (Miller-brødrenes) budskab bliver derfor også: stol på Gud. Kodebærernes motto er ”Vejen, sandheden og livet” – det som Jesus siger om sig selv – og forfatternes udlægning er en radikal understregning af entalsformen. Der er ingen vej til Gud uden om Jesus. Ingen selvgjort sandhed uden ham, som er sandheden, og intet liv, som ikke kommer fra Gud.
Historien er god – budskabet er endnu bedre!

Miller Brothers:
Hunter Brown og Slutningernes Øje
– Kodebærerne 3
442 sider 199,95 kr.
ProRex