Muslimske anti-amerikanske protester breder sig til TelAviv

De muslimske anti-amerikanske protester, der er skyllet hen over Mellemøsten efter offentliggørelsen af en anti-islamisk film, nåede igår til Tel Aviv, hvor 50 muslimske aktivister demonstrerede foran USA’s ambassade.
Demonstranterne stod foran ambassaden og råbte “Allah er stor”, mens de svingede med den israelske “Islamiske Bevægelse”s grønne flag. De medbragte plakater med anti-amerikanske tekster på engelsk, hebraisk og arabisk.
På den anden side af gaden stod omkring 12 politibetjente klar til hurtig indgriben, men efter en time i bagende sol forlod demonstranterne fredeligt stedet.
Mens de muslimske protestaktioner hidtil har været dødelige for bl.a. den amerikanske ambassadør i Libyen, og der har været voldelige handlinger mod amerikanere flere andre steder, var demonstrationen i Tel Aviv afdæmpet.
Den anti-islamiske film har sat vrede bølger i bevægelse hos millioner af muslimer i mellemøstlige lande og har medført angreb mod amerikanske ambassader med efterfølgende sammenstød med politiet, hvorved flere demonstranter blev dræbt og mange såredes.
Det var, som om dette scenario var en gentagelse af de voldsomme muslimske protester mod danske karikaturtegninger af profeten Muhammed for nogle år siden.
USA’s omdømme i området har i længere tid været for nedadgående i muslimske kredse, og der skulle blot en film til, før vreden slog ud i lys lue. I et forsøg på at lægge en dæmper på den ophidsede stemning har udenrigsminister Hillary Clinton fordømt video’en som afskyelig og forkastelig.
– Den amerikanske regering har intet haft at gøre med dette, sagde hun
I Tel Aviv udtalte talsmanden for den Islamiske Bevægelse, advokat Zahi Nujeidat, at “demonstrationtanterne, der var kommet fra hele Israel,ville udtrykke deres vrede over denne
forargelige film, som har skadet vores profets ærs”.
Nujeidat sagde, at demonstranterne ikke opfattede filmen – der har navnet “Innocence of Muslims” – som blot et en-mands værk, men snarere som en direkte følge af amerikansk politik i den muslimske verden.

“Zionisterne har skylden”
Flere israelsk-arabiske knessetmedlemmmer har udtrykt deres vrede over filmen.
– Zionistiske elementer har skylden for det øgede had mod og frygt for Islam, siger knessetmedlem Taleb a-Sanaa. Dette er en modbydelighed og en profanering af Guds navn. De, der har gjort dette, leger med ilden.
Fra Los Angeles oplyses, at filmen formentlig er lavet af en koptisk kristen i Californien, Nakoula Basseley Nakoula, 55, og ikke af en israelsk jøde, som det først meddeltes. Han er en dømt narkotikaproducent. Han har optrådt under et falsk navn, Sam Basile, og siger, at filmen var financieret af hans kones familie i Egypten. Den blev optaget i løbet af blot 12 dage og siges at have kostet fem millioner dollars.
Filmen viser Mohammed som homoseksuel, som godkender seksuelt misbrug af børn.
Nakoula er “dødeligt bange”og frygter for, at hans kone og andre familiemedlemmer vil blive skadet.