Oplev Jerusalem i din sofa

Det er nu muligt at se avancerede 3D-animationer af Jerusalem på din computer eller iPhone.En ny app skal give folk mulighed for at se de mest berømte steder i Jerusalem i 3D.
Verden bliver mere og mere i 3D. Google og Apple arbejder begge med at lave kort, som viser din by i 3D på den mest naturlige måde. Teknologien giver hele tiden mulighed for at kunne gøre den virkelige verden så realistisk som muligt, når vi ser den på vores elektroniske enheder som tv, tablets, telefoner og computere.
Nu er det også muligt at opleve mange af de steder, som vi kan læse om i Bibelen på en mere realistisk måde end hidtil.
– Vi vil gerne give folk, som ikke selv har mulighed for at tage hertil, mulighed for at se Jerusalem, siger Elisha Jacobsen, som er strategisk leder for Jerusalem.com.
Den nye app, som man kan downloade på sin iPhone eller iPad, giver bl.a. mulighed for at se Gravkirken. Meningen er, at det senere skal blive muligt at se Klippemoskéen, Kong Salomons tempel og det jødiske kvarter mm.
– Ideen var at lave noget, som blander tro og spilleteknologi, fortsætter Jacobsen til Christian Post.

Alle kender alle

For at skabe de mest nøjagtige kort har Jerusalem.com ansat borgere med gode forbindelser, som har adgang til områder, som besøgende aldrig vil have adgang til. Ved at bruge fotografier, kan designere skabe 3D og interaktive områder.
– Vores fordel er, at vi er i Israel, og Israel er et lille land, hvor man kender hinanden. Og hvis du samarbejder med folk, som har arbejdet et sted dagligt i 25 år, så har de som regel en masse viden, som man ikke kan finde i bøger, siger Igal Lichtman, som er formand for Jerusalem.com.
For mange kristne vil det måske være ekstra interessant at kunne se steder, hvor man ikke har adgang.
– Du kan ikke komme ind i Klippemoskéen, hvis du ikke er muslim. Det er det, som gør dette unikt, siger Jacobsen.
Det er tvivlsomt, om den nye teknologi gør, at nogle vælger at sløjfe turen til Israel for at opleve det hele i virkeligheden. Men for mange, som ikke har muligheden for at se Guds eget land, vil det sikkert være en kærkommen mulighed.
Henrik