UMO fejrede 25 år på Sjellebro

Den tværkirkelige missionsorganisation Ungdom Med Opgave har siden 1987 arbejdet ud fra den tidligere landevejskro ’Sjellebro’ mellem Randers og Mørke.Ungdom Med Opgave startede den første Dicsipeltræningsskole (DTS) på centeret Sjellebro ved Randers i september 1987. 25-års jubilæet blev i lørdags markeret med en festdag på centeret, hvor tidligere elever, medarbejdere og andre UMO-venner var inviteret.

UMO’s træningscenter Sjellebro har i 25 år været rammen for adskillige skoler, seminarer og lejre. Tidligere elever kunne
finde deres skole på den lange ’tidslinie’ fra 1987 til 2012.

200 havde takket ja til invitationen. Dagen startede kl. 10 med kaffe og god tid til gensyn og snak. Dernæst bød centerleder Hans Olesen velkommen og en omfattende ´tidsline’ blev præsenteret. De nuværende medarbejdere havde været i gang med et omfattende research arbejde: En oversigt over skoler, lejre, seminarer, evangelisationsfremstød mm. udfra centeret i de sidste 25 år.
– Mange fandt deres egen skole og gode minder og sjove oplevelser kom frem. Gæsterne kunne være med til at gøre tidslinien komplet, da det ikke var alt, vi kunne finde i arkiverne, fortæller Ole Andersen fra familiearbejdet på Sjellebro.

Rundvisning og gode historier

Inden næste samling var der sat tid af til en rundvisning på Sjellebro, som gennem årene, har gennemgået en omfattende renovering.
Den tværkirkelige missions-organisation genopstod i Danmark i 1984 og landsleder fra dengang, Per Eivind Stig, var også at finde blandt talerne på jubilæumsdagen. Det samme var Christen Lundager, tidligere center- og landsleder, René Hald, tidligere skoleleder og Tove Poulsen, som i dag er leder på UMO-centerert Rästenas i Sverige.
Per Eivind Stig fortalte i sin levende fortællestil historier fra den første tid i organisationen, og indbød også til åben mikrofon, hvor gæsterne fik mulighed for at fortælle deres historier.
Om aftenen nød gæster og medarbejdere en flot jubilæumsmiddag, og dagen sluttede i rigtig UMO-stil med en tid til lovsang, taksigelse og bøn for fremtiden.