Valget i USA er en dominerende faktor når det gælder angreb mod Iran

Præsidentvalget i USA fremstår stadigt mere som en dominerende faktor ved afgørelsen om et angreb på Irans atomanlæg.
To måneder inden valget har den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, beskyldt præsident Barack Obama for ubeslutsomhed om Iran, og de to mænd dyster nu om de jødiske og pro-israelske vælgere ved stemmeafgivningen i et race, hvor kandidaterne i skrivende stund står næsten lige.
Det menes, at demokraterne ønsker at vise Obama som stadig mere sikker med hensyn til Iran – at han har en plan, men ikke ønsker at løfte den mindste flig om den.
Imens fortsætter Netanyahu sin kampagne for at få USA og verden til at fremlægge en “rød linje”, som – hvis den overskrides af Iran – vil kunne udløse et angreb. Han siger, at jo klarere denne linje er, desto mere usandsynligt at det vil føre til blodsudgydelser.
Netanyahu betegnede det iranske styre som brutalt og sagde, at det galopperer fremad, fordi det ikke ser den nødvendige beslutsomhed fra det internationale samfunds side.

En anden “rød linje”
Israels tidligere viceudenrigsminister, Yossi Beilin, siger, at han af sine kontakter i Washington er blevet informeret om, at Netanyahu har krydset “en rød linje” i sit forhold til Obama.
– Om den amerikanske regering indrømmer det – eller ej – opfattes Netanyahu som en mand, der blander sig i det amerikanske valg og spiller højt spil om, at Romney vinder, siger Beilin. Jeg mindes ikke, at forholdet mellem en amerikansk og en israelsk statsleder har været så dårlig som nu – og Israel vil komme til at betale en pris for det.
Ifølge Beilin er Obama-regeringen bestyrtet over Netanyahus modtagelse af Romney i Israel, Romneys fundraising begivenhed i Jerusalem – og Netanyahus nære forbidelse med den amerikanske casino-magnat Sheldon Adelson, der har brugt “milliarder” på at vælte Obama.

Garantier og våben
Den israelske formiddagsavis, “Ma’ariv” skriver idag, at Israel er i kontakt med USA om garantier og våben til gengæld for en udsættelse af et angreb mod Iran.
Den anden formiddagsavis “Yeduiot Aharonot” skriver, at Netanyahu – for at rense luften – skulle tage på et hemmeligt besøg hos Obama, uden at afvente FN generalforsamlingsmødet.
Bladet skriver:
– Netanyahu bør mødes med Obama for sammen med ham at fastsætte betingelserne, der vil gøre det muligt for Israel at vinde tid og give USA og det internationale samfund en sidste mulighed for at standse Iran, uden et militært angreb.