Villy Søvndal konfronteres med de forfulgte kristnes situation

Udenrigsminister Villy Søvndal er indbudt til at tale ved en konference i Kolding om forfulgte kristne i Mellemøsten.

Villy Søvndal

”Det Arabiske Forår” har ført store samfundsomvæltninger med sig i Mellemøsten og Nordafrika. Diktatorer er væltet og demokratiske kræfter sluppet løs. Men det er ikke alle, som har oplevet udviklingen som et ”forår”, det gælder bl.a. de kristne mindretal. Flere steder forværres de kristnes forhold, og der berettes om chikane, bortførelser og drab.
Danmark har en lang tradition for at engagere sig i kampen for menneskerettigheder, men gælder det også, når religionsfriheden trues?
Det er Dalby Sogn, Haderslev Stift og Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, der har taget initiativ til en konferencen.
Biskop Niels Henrik Arendt vil forklare, hvorfor folkekirken må engagere sig i trosfrihed og forfulgte kristnes situation. Professor Jakob Skovgaard-Petersen, der er en af de førende eksperter, analyserer de kristne mindretals situation efter Det Arabiske Forår, som optakt til, at udenrigsminister Villy Søvndal taler om ”Menneskerettigheder i Mellemøsten og Nordafrika efter Det Arabiske Forår med særligt fokus på de kristnes situation”. Deltagerne får lejlighed til at diskutere Danmarks udenrigspolitik i Mellemøsten med udenrigsminister Villy Søvndal.
Det sker torsdag den 20. september kl. 16.30 – 18.00 på Kolding Uddannelsescenter, Ågade 27, Kolding.
Henri