I unges øjenhøjde

I efteråret 2011 var der heftig aktivitet på studiesteder landet over. Kristeligt Forbund for Studerende fik talt om tro, tvivl og andre svære spørgsmål i bruger-nære arrangementer.
I Odense kunne unge studerende således sende sms-spørgsmål, hvorpå man fik besøg af KFS-medarbejdere, som medbragte en muffin og forsøgte at besvare éns spørgsmål.
Denne bog er et håndfast eksempel på noget af det, der kom ud af dette og lignende arrangementer. Der er grund til at hilse både initiativet og bogen så rigtig hjertelig velkommen. Unge stiller spørgsmål, der er relevante for deres unge liv, men som 17-årige Marie siger det: ”Det er svært at stille ét spørgsmål, for kristendommen giver anledning til mange spørgsmål”.

Spørgsmål der bliver taget alvorligt

I bogens forord understreger redaktørerne vigtigheden af, at ”troen ikke er præget af fortrængninger, overfladiskhed eller nemme løsninger. Vigtigt at søge svar. Vigtigt at kunne deltage i en dialog med mennesker, som stiller kritiske spørgsmål til troen” (s. 8).
Det, som er så befriende ved denne spørgsmål-og-svar-bog, er, at den taler i de unges egen øjenhøjde. Den er dialog og ikke enetale. Der tales ikke ned, men lige ud. Kristne af forskellig baggrund har valgt at tage de unges spørgsmål alvorligt – og det kunne måske undertiden være tiltrængt.
Mange af spørgsmålene er nærmest klassiske, men det gør dem ikke mindre vigtige – eller mindre vigtige at besvare: om Bibelens troværdighed, om homoseksualitet, om meningen med livet, om krig, om tilgivelse.
Gode svar fører mennesket videre. Nogle af de gode svar findes i denne lille bog, der oven i købet har en ungdomsvenlig pris.

Robert Bladt og Manuel Vigilius (red.):
Kan Gud virkelig tilgive alt?
– og 11 andre gode spørgsmål.
60 sider,
50 kr., Credo.