Øje for kvalitet

ÅBNE PAKKE MED CD. Den er godt nok gul! OPEN. Gad vide hvad han nu har fundet på. CLOSE. Han ligger nummer et på Billboard 200, foran Adele og Alanis Morrisette. PLAY….
12 sange senere er jeg meget imponeret. Albummet lever op til de forventninger, man kan have til et album fra TobyMac, og alligevel er det lykkedes ham og hans medproducere at presse endnu mere ud af hans store musikalske talent.
TobyMacs album Eye on it er hans femte studiealbum – og det er godt. Det er meget velproduceret, med masser af pop og dance-elementer, men der også fundet plads til både strygere og akustiske guitarer, og i den anden grøft snydes vi heller ikke for en gang Dubstep. TobyMac boltrer sig i flere stilarter med stor sikkerhed.
De mange stilarter er velvalgte og bidrager til et spændende album. Det er virkeligt godt, ellers har man ikke det bedst sælgende album i USA. TobyMac bruger musikken på en sublim måde til at få sit budskab igennem. Han er mindst lige så ligefrem og radikal som i DC Talk-dagene, men også mere velovervejet og dybere. Der er en visdom og indsigt, som er beundringsværdig. Selv i en indpakning af dance eller glad popmusik bliver det aldrig lalleglad eller overfladisk, og det er bare godt gået.
TobyMac er muligvis den mest begavede musiker i kirken i dag. Han lykkes med at være helt med på ”noderne” i musikbranchen uden at miste sig selv eller frimodigheden til at tale budskabet om den frelse og det liv, han har fået i Jesus. Når alt andet er sagt, er her et album, som bare har rigtig mange gode sange uanset genre.
Torben Schmidt