Gaza-krig kostede Israel 2 mia.

Den ugelange blodige Gaza-konflikt har kostet Israels økonom et beløb svarende til ca 2 milliard kroner, oplyser det israelske “Business Information Company”.
Udover udgifterne til militæret har der bl. a. været tabt produktion, ødelagte bygninger og infrastruktur og en nedtur for turismen.

Beløbet er baseret på sammenligninger med udgifter til Israels krig mod Hamas for fire år siden og den tidligere Anden Libanon-krig.

Turismen

Det er gået ret hårdt ud over turismen hertil, men den er nu hurtigt på vej til det normale.

Den 18. november, efter få dages kamphandlinger, meldtes der om hotel- og fly-aflysninger, men også om, at ikke få turister tog til det sydlige Israel for ved selvsyn at opleve, hvad der gik til..

– Der var dengang blot et minimum af aflysninger, siger en talsmand for turistministeriet. Nu er forholdene ved at blive som tidligere .

På tærsklen til våbenhvilens begyndelse i onsdags sagde turistminister Stas Miseznikov, at turist- ministeriet forbereder sig på en økonomisk genoplivning, når militæroperationen slutter

– Beboerne i Syd-Israel har udvist stor tapperhed – de har givet os fornyet mod , sagde han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:100.000 turister i landet

Der er for tiden omkring 100.000 turister i Israel, og der har ikke været tale om masseafrejser.

Fra starten af krigshandlingerne opettede turistministeriet et “situation room” for at orientere udenlandske rejsebureauer, turistguides.og flyselskaber m.fl. om den aktuelle situation.
S
Fra flere turistskibe med kurs mod Israel er der meldt aflysning af beøg i Iarael, og at fartøjerne
tager andetsteds hen


Artiklen fortsætter efter annoncen:Konflikten mellem Hamas og Israel opstod kort efter, at det var blevet meddelt, at turismen på Israel var ved at sætte en ny rekord.