Kort før israelsk landaktion imod Gaza:
“Helvedes Porte Åbnet”

Efter at 100 missiler er blevet afskudt i de sidste fem dage fra Gaza-striben mod Israel med påfølgende sårede israelske civilpersoner, har det israelske militær omsider reageret ved at beslutte, hvad der forekommer som en stor landaktion mod Gaza.Israel har været i et stort dilemma før dette, vel vidende at aktionen vil blive fordømt i vide kredse, men samtidig vidende om, at der ikke var anden mulighed for at standse den dødbringende beskydning.

– Vi må simpelten beskytte vores indbyggere, der er ved at blive desperate og ikke længere kan leve i fare for deres liv, dag og nat, siger en israelsk militær talsmand. Andre lande ville gøre det samme.

Hamas, hovedgruppen bag angrebene fra Gaza, siger, at Israel har “åbnet helvedes porte for sig selv”, og at Israel kommer til at “betale en høj pris for dette”.

Det vides endnu ikke hvilket omfang, den israelske operation vil få, men det bliver formentlig noget i retning af aktionen mod Hamas i Gaza for fire år siden.

Ingen betegner endnu denne optrapning som krig. Men det begynder at se sådan ud.

Hamas-leder dræbt

Som led i den israelske militæraktion er Hamas’ militærchef, Ahmed Al-Jabaari, blevet dræbt sammen med sin søn, efter at deres bil var blevet beskudt af et israelsk missil.

Den israelske operation blev indledt til trods for, at der var tegn på, at det var lykkedes Egypten at formidle en våbenhvile.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En højtstående repræsentant for Hamas, Ismail al-Ashkar siger:

– Vores muligheder er nu åbne og vil omfatte selvmordsangreb og kvalitetsangreb i israelske byer.

Ifølge den israelske militære talsmand markerer drabet af Al-Jabaari begyndelsen af “Operation Cloud Pillar” mod terrorister i Gaza.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israelske landstyrker er rykket frem til grænsen i forberedelse til en landoffensiv, og reserveenheder er blevet indkaldt.