Kom til Danmark

Indrømmet. Jeg er stor fan af Gungor. Derfor var det en stor glæde, at jeg skulle anmelde deres nye live album, A Creation Liturgy.Det var dog lige før, forventningens glæde blev den værste. Hvad nu, hvis de ikke levede op til de skyhøje forventninger, jeg gik med? Ville Gungor falde igennem og blive revet ned af den piedestal, jeg havde fået dem placeret på? Der var ikke noget at gøre, det skulle bare høres. Al tvivl er fjernet: Gungor er lige så gode live som i studiet.
Deres senest album ’Ghost upon the earth’, som er anmeldt i Udfordringen tilbage i maj måned, er et gennemproduceret mesterværk. Dette byder i den grad på en udfordring, når det skal overføres til scenen. Gungor har med deres nye live album A Creation Liturgy sat standarden højt. Lyden er intens og lige på. Der bydes på både strygere og synthesizer. Det er velkendte sange i nye og friske indpakninger, der er både guitar og orgelsoloer. Alligevel er det Amena Brown, som er Spoken Word poet, som måske er albummets stærkeste kort, med sit fuldstændig fantastiske digt: He is here. Jeg har hørt det frem og tilbage til arbejde i snart tre uger, og dette digt giver mig tårer i øjnene hver gang.
Albummet byder på en enkelt sang fra Michael Gungor Band og sammen med sange fra de to foregående Gungor albums er dette live album et godt genhør med formidable sange.
Indtil ovenstående koncertarrangør melder sig, kan alle i mellemtiden nyde A Creation Liturgy. Det er et rigtig godt album, som understreger, at Gungor er et af de mest interessante bands i dag overhovedet. Den eneste der mangler er, at Gungor lægger turen forbi Danmark, så vi også kan se og høre dem helt live.
Torben Schmidt