Unge ledere skal blive dem, de er

Line Riis Madsen har netop deltaget i frikirken Vineyards ledertræningskursus. Hun blev opmuntret til at være sig selv og være villig til at blive brugt af Gud.Fremtidens ledere vil altid være de unge, og for hver generation skal der findes nye ledere. I frikirken København Vineyard har de et særligt ledertræningskursus.

Unge kommende ledere fra Vineyards lederweekend. Line Riis Madsen er nummer 4 fra venstre – med overskæg!

En lille gruppe af unge har netop været i Sverige for at blive udrustet og opmuntet til at finde ud af, hvordan de kan være ledere i kirken i dag.
– I løbet af weekenden havde vi 4 undervisningssessions, hvor vi bl.a. blev undervist i det at have indflydelse på andre, forbøn, og hvad en kirke bør være. Efter hver undervisningssession delte vi os op i mindre grupper, hvor vi snakkede om det, vi havde hørt, diskuterede forskellige synsvinkler på emnet og øvede os i at bede for hinanden. Derudover havde vi en del lovsang, vi spillede spil til langt ud på natten, gik tur til den nærmeste sø og drak masser af kaffe, siger Line Riis Madsen på 22 år, som var en af deltagerne.
– I min hverdag er jeg ikke så god til at få prioriteret tid med Gud. Så det at have en hel weekend, der bare er dedikeret til at være sammen med Gud, hvor han kan fylde mig op, og hvor han kan udfordre mig, er så ubeskriveligt dejligt. Derudover er det super fedt at få bygget et tæt fællesskab op med dem, man er af sted med, hvor vi kan dele hverdag, tro og tvivl, fortæller hun.

Hvad er min rolle?

Der er rigtig mange forventninger til, hvordan vi skal være i dag, mener Line Riis Madsen.

Mange unge ønsker at hjælpe til i deres kirke. Men det kan ofte være svært at finde ud af, hvordan man kan være med til at gøre en forskel, hvis man ikke lige passer ind i som prædikant eller lovsangsleder. For mange kan det være svært at finde ud af, hvordan de kan bruge deres evner, forklarer Line:
– Jeg oplever selv, at det er svært at finde ud af, hvem jeg er, hvilke egenskaber jeg har, og hvordan Gud kan bruge lige netop mig. Men jeg tror på, at Gud KAN bruge hver enkelt af os, præcis som vi er. Og det budskab, tror jeg, der er rigtig mange, der ville have gavn af at blive mere fortrolige med. Der er så mange forventninger til, hvordan og hvem vi skal være, fra os selv, men også fra andre. Jeg tror, det er rigtig godt at få korrigeret de forventninger, så man i stedet lever i det billede, Gud har af os hver især, og prøver at følge den vej, han har tænkt for os.

Er du villig, så vil Gud bruge dig

I Bibelen ser man mange forskellige mennesker blive kaldt til at tjene Gud. Det er ikke altid den mest oplagte – set med menneskers øjne – som får den største opgave i Guds Rige. Line mener, at turen til Sverige har været en påmindelse om, at Gud ser mere på hjertet end på evnerne:
– Jeg er blevet mere bevidst om, at Gud har en plan lige præcis med mig, og at jeg ikke behøver at ændre mig selv eller tilegne mig nogle bestemte egenskaber for, at Gud kan bruge mig. Det eneste, Gud ønsker, er, at jeg stiller mig til rådighed for ham, og at jeg tør gøre de ting, han kalder mig til. Og det er bestemt ikke nemt, men det er en proces, som Gud hele tiden hjælper mig til at blive bedre til.

Ledere er ydmyge

Danmark er et land med et meget fladt hieraki. Vi bliver oplært til, at alle er lige meget værd – men måske også, at man ikke skal underordne sig så meget under andre. Den måde at tænke på påvirker selvfølgelig også mennesker i kirken. Selvom hierakiet er fladt, så kan Line godt se en fare i, at kirken kommer til at gå for meget op i titler og hierakier.
– Desværre tror jeg, at der er en sandhed i det, hvis man ikke formår at bruge sin lederrolle ordentligt. Gud har givet nogle mennesker evnen til at være lederen, der tager det første skridt, som sætter nye ting i gang, skaber vækst i kirken osv. Og det er dejligt, at der findes den type mennesker, men det er vigtigt, at man er bevidst om, at det ikke er for ens egen ære, at man gør det, og at det ikke er ens evner, der har gjort det, men at det er Gud, der har brugt én til at lade disse ting ske. De vigtigste egenskaber ved en leder er ydmyghed over for Gud og evnen til altid at dreje fokus over på ham, mener hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: