– Ja, jeg tror på Gud

Simon Kvamm fra Nephew er træt af mennesker, som gør grin med troende. Han er selv kristen, selvom han ikke mener, at det har store konsekvenser i hans liv. Et af de største danske musiknavne bekender åbent sin tro på Gud. Det spiller også en rolle i de sange, han skriver.
– Jeg ved ikke, om jeg har haft behov for at finde Gud, men jeg føler bare, at der er en Gud, og det har jeg altid troet på. Det, jeg har haft behov for at sige, og som folk er så bange for at sige, er ja, jeg tror på Gud. Og det er da en overvindelse at sige, for hver gang jeg siger det, er det som at sætte sig selv ud på en planke, hvor man er i fare for at blive set på som en, der er lidt barnlig og uselvstændig, siger han og fortsætter med nogle af indsigelser, ikke-troende ofte har:
– For rationelt set kan du godt se, at der ikke er en Gud, for hvorfor var der så et holocaust, og er Gud så sådan en mand med hvidt skæg, der sidder oppe i himlen? Men jo mere jeg tænker over det, jo mere barnligt synes jeg, det er at spørge på den måde. For hvis en ikke-troende forestiller sig, at det at tro på noget er lig med at tro på en julemand oppe i himlen, så kan man lige så godt stoppe med at snakke der, siger han til Gaffa.dk.

Vi forstår ikke alting

Han mener, at formuleringen om, at ”der er mere mellem himmel og jord”, som man siger, er noget vrøvl. Man kunne lige så godt bare sige ’Gud’ i stedet for, mener han.
– Det er ikke, fordi jeg lever et liv, hvor Gud eller kirken spiller en rolle, som er anderledes i forhold til mange. Det er juleaften, til dåb, konfirmation, bryllup og begravelse, jeg kommer i kirke, men det er også hjørnestenene i det at være kristen. For i min og vores form for kristendom er det ok at nøjes med at folde hænderne, når de store ting i livet sker. Det handler om at fatte, at vi som mennesker ikke er øverste autoritet, og at vi hverken kan eller skal fatte alting.

Småligt at nedgøre kristne og troende

I den vestlige verden ser man ofte mennekser, som gør grin med troende mennesker. Det har Simon Kvamm også oplevet, og det skuffer ham:
– På Twitter er der rigtig mange millioner mennesker, der følger Ricky Gervais (engelsk komiker, red.), for hvem det åbenbart er sindsygt vigtigt at tweete om, hvor stupide troende mennesker er. Og det er jeg virkelig skuffet over, for alt hvad han har lavet er fyldt med rummelighed og dybde, men på Twitter er han godt igang med at blamere sig som et meget lille og nærmest bittert menneske, der i hvert fald ikke sprutter af fantasi og inspiration, raser Simon Kvamm.
Han er træt af, at kristne bliver slået over én kam. Han ser sig selv som en reflekterende kristen og kan ikke altid relatere til kristne i andre lande, så derfor skuffer det ham, når man ikke behandler troende reflekterende i offentligheden.

Frygt for døden

Kvamm er faktisk dybest set bange for at dø, fortæller han:
– Der er for eksempel en sang på albummet, der omhandler det emne, det er den, der hedder Åh Gud (Jeg Håber Du Holder Øje Med Mig), og som handler om, at jeg håber, at der er en, der holder øje med mig. For jeg har ikke lyst til det, der skal ske, når jeg bliver gammel, og jeg håber, at der er nogen, efter jeg ender i kisten.
Henrik