Kristne står sammen om ny børnehave i Silkeborg

Kristne fra forskellige kirkesamfund sammen om ny børneinstitution med støtte fra erhvervsmand.
En gruppe af kristne fra forskellige kirkelige organisationer og kirker åbner en børneinstitution i Silkeborg den. 1. februar. Små-land får plads til 36 børn i alderen 0-6 år.

Else Madsen

En godt 5.000 kvadratmeter naturgrund i den nordlige del af Silkeborg bliver hjemsted for Små-land, og inden længe kommer de 400 kvadratmeter nye bygninger til at tage imod otte vuggestuebørn og 28 børnehavebørn.

Varm atmosfære

– Vores mål er at skabe en børneinstitution med hjemlig og varm atmosfære, hvor børnene føler sig set, hørt og respekteret som dem, de er, siger Else Madsen, der er ansat som den nye leder.
Else Madsen kommer fra Varde og har mere end 25 års erfaring som pædagog. Hun har desuden taget en diplomuddannelse i ledelse og pædagogik. Lige nu leder hun to grupper af dagplejere i Esbjerg Kommune og har tidligere været med til at starte to nye institutioner.

Kristent livssyn

– Jeg synes, det er spændende at skabe et sted, hvor man ønsker at se muligheder frem for begrænsninger og har visioner om at give børn et godt hverdagsliv. Det tiltaler mig, at det er i privat regi, og at der er et værdisæt, som bygger på det kristne livs-og menneskesyn, siger Else Madsen.
Hun har selv baggrund i Indre Mission, og i dag kommer hun i Luthersk Mission og folkekirken.

Erhvervsmand står bag

Det er en gruppe frivillige fra forskellige kirker og kirkelige organisationer i Silkeborg, der gennem et par år har arbejdet på at etablere Små-land, mens det er erhvervsmanden Søren Toft-Jensen, der økonomisk står bag etableringen.
– Jeg vil gerne være med til at udvikle glade børn og stærke familier. Små-land har gode værdier, som hviler på kristendommen og en vision om at være med til at styrke familielivet, forklarer Søren Toft-Jensen om sine bevæggrunde.
/sl