Nedprioritering giver færre lyttere

KOMMENTAR: Interessen for kirkelige programmer er på retur, lød en overskrift i Kristeligt Dagblad den 1. november. Men en nærmere analyse viser, at det ikke er lytternes, men DRs interesse, den er gal med.
For da Morgenandagten ved forrige medieforlig blev flyttet fra FM båndet til den digitale DAB kanal og som lydsignal på tv-kanalen DR2, faldt lyttertallet rigtignok fra 46.000 til kun 8.000. Men det skyldes ikke lavere interesse hos lytterne, men at lytterne har problemer med at finde andagten på de nye sendeflader. Og alle de, der plejede at lytte til Morgenandagten i bil på vej til arbejde, er hægtet helt af.
DR har også nedprioriteret programmer som ”Mennesker og Tro” og ”Religionsrapport” ved at halvere deres sendetid til en halv time hver.
Morgenandagten skal nok også finde sit leje, når lyttervanerne efterhånden indretter sig. Glædeligt er det i hvert fald, at Morgenandagten nu er oppe på 23.000 daglige lyttere. Selv om det er en halvering af det oprindelige lyttertal, er det dog en tredobling i forhold til tidspunktet, hvor DR valgte at nedprioritere udsendelsen.
Svend Løbner