En juleavis om…

Vi har opfordret læserne af den kristne ugeavis Udfordringen til at dele ekstra eksemplarer ud til venner, bekendte og naboer. Derfor trykkes dette nummer i mere end dobbelt oplag. Så velkommen til tusindvis af nye læsere!
Juleevangeliet er nemlig for godt til kun at høres i kirkerne. Det var noget helt enestående, der skete den julenat for over 2000 år siden.
Ethvert menneske må forholde sig til den udfordring, som Jesus og hans forkyndelse er. Om ikke før, så når vi skal dø.
I det moderne Danmark skubbes julens åndelige indhold ud til fordel for julemænd og nisser. Vores dejlige kristne kultur fortrænges fra skolen og medierne af åndsforladte ateister. Politikere tror, at de i ”politisk korrekthed” skal forbyde al religion. – Ja, i Sverige har undervisningsministeriet endda bestemt, at der ikke må tales om Gud og Jesus i kirkerne, når skolebørn er til julegudstjeneste.

Det er en stor skat, vi danskere er ved at miste.
I dag er det kun få unge, der fx kan huske de vidunderlige julesalmer, for ikke at tale om resten af den danske salmeskat. Mange kender ikke bibelhistorien, som i virkeligheden er grundlaget for et næstekærligt og retfærdigt samfund. Og mange kender ikke engang deres Fadervor, fordi der aldrig er nogen, der har bedt med dem.
Mange forsøger at lukke munden på kristendommen, måske fordi man tror, dens værdier er forældede.
Men som det fremgår af artiklerne i dette nummer, er det ikke blot historie, dét med Gud og Jesus. Budskabet kan hjælpe enhver, der vil tage imod det -her og nu.
Og når man først har erfaret, at Gud er til og budskabet er virkeligt og ægte, så kan man ikke tie stille med det. Troen giver livet mening.
Vi håber, at denne avis kan være med til at få fokus tilbage på julens hovedperson.

Af redaktør Henri Nissen