Palæstinensiske grupper udtaler: “3. intifada er begyndt”

Medlemmer af forskellige palæstinensiske grupper har i weekenden udtalt, at den tredje intifada (opstand) mod Israel er begyndt, samtidig med at meddeles, at der er oprettet en militærenhed ved navn “De nationale enheds Brigader”.
I en video, der kan ses på forskellige palæstinensiske websites, oplyser en talsmand for den nye gruppe, at den omfatter Fatah, Hamas, Islamisk Jihad og Folkefronten for Palæstinas Befrielse.

Ifølge talsmanden vil gruppen – selv om den støtter Den palæstinensiske Myndigheds (PA’s) præsident Mahmoud Abbas indsats i FN for oprettelsen af et Palæstina – ikke opgive en centimeter af landet Palæstina – fra floden (Jordanfloden. red) til havet (Middelhavet. red).
– Vi vil fortsætte vores kamp, indtil vi har udvist okkuptionen og befriet hele Palæstina, siger talsmanden. Vores nye gruppe har besluttet at lancere den tredje intifada fra hjertet af Hebron, så den kan omfatte hele Palæstina.
Talsmanden siger, at gruppen vil kidnappe israelske soldater og dræbe israelere, hvis Israel arresterer og dræber palæstinensere.
– Vi vi slå til Jer med med fuld styrke og en jernnæve, hvis I ikke standser Jeres aggression mod det palæstinensiske folk, udtaler den maskerede talsmand.

Han havde følgende krav: At Israel fjerner alle kontrolposter og barrierer på Vestbred-området, løslader alle palæstinensere fra israelske fængsler, trækker sig helt tilbage fra palæstinensiske omåder, åbner alle grænseovergange og frigiver alle midler, der tilhører PA-styret.