Skønsang og småkager spreder smil i Herning

Unge fra Indre Mission sang julesange og delte julegodter ud en mørk vinteraften i sidste uge.- Hun blev så glad og ringede på ind til sin nabo, så hun også kunne høre os!

Unge fra Indre Mission bliver budt indenfor med sang og godter.

Det fortæller Ronnie fra Indre Missions arbejde blandt modne unge, BethaniaMAX. Onsdag i sidste uge spredte han og 34 andre kristne unge juleglæde i mange små hjem rundt omkring i Herning.
Og de blev taget godt imod:
– Folk er så glade og taknemmelige. Vi kom ind et sted, hvor manden åbnede døren og bad os komme ind. Konen sidder inde og får ilt og er først lidt skeptisk, men tør op og ender med ligefrem at synge med, fortæller initiativtager Mona Terp og konkluderer:
– Man får mere end man gi’r. Man får så mange smil. Og varm respons: ”Er alt det her til mig?”
Det er 3. år, de unge kristne stimler ud i Herning og omegnsbyerne for at dele hjemmebag og julestemning ud, fortæller Mona Terp:
– Det er helt klart årets fedeste aften i BethaniaMAX; at få lov til at tænde julelys i mørket og glæde folk, vi ikke kender.
Konceptet er helt enkelt. De unge får af byens præster adresser på borgere, som kunne have lyst til en juleopmuntring.
De cirka 35 unge fordeler sig så i grupper og uddeler i løbet af et par timer julesange og hjertevarme krydret med smil, småkager og julekurve.

God julestart

I alt 45 borgere fik besøg, og Herning Folkeblad var med og rapporterede om de første, som fik lov at åbne døren for de unge. Det var Mariane og Svend Bærentsen på H.C. Ørsteds Vej i Herning.
Da døren blev åbnet, lød de første strofer fra B.S. Ingemanns salme »Glade Jul«, og straks var der brede smil fra de to pensionister.
Salmen blev afsluttet med et ’glædelig jul!’, og ægteparret, der har været gift i 61 år, var ikke sene til at byde indenfor.
– Det var en pragtfuld og god start på julen, siger Mariane Bærentsen til Herning Folkeblad.