Socialminister og vejrprofet uddelte julehjælp

Flygtninge, fattige og hjemløse deltog i kæmpe julefest i Københavns Kristne Kulturcenter lørdag.
Socialminister Karen Hækkerup (S) og metereolog Mikael Jarnvig var blandt de frivillige, da dørene åbnedes til julefest for omkring 700 svagt stillede.

Karen Hækkerup

Det skete i Kultursalen i Københavns Kulturcenter på Drejervej i Københavns Nordvestkvarter.
Ældre bagte kager, børn pakkede slikposer, og private donerede håndcreme, shampoo, vanter, hatte og julelækkerier, der alt sammen blev pakket ind som gaver til julefesten.
I et samarbejde mellem Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro og foreningerne ”Hjælp København” og ”Kvinde til kvinde” har en lang række frivillige lagt liv og sjæl i at gøre julen til hjerternes fest – også for dem, der har brug for lidt ekstra hjertevarme.
Først på eftermiddagen lørdag den 15. december blev 130 fattige københavnske familier inviteret til julefest i Københavns Kulturcenter med æbleskiver, kager, slikposer, juletræ og masser af god underholdning og forkælelse.

Mikael Jarnvig

Mikael Jarnvig var konferencier, socialminister Karen Hækkerup holdt tale, blues-pianisten Esben Just spillede op, tryllekunsteneren Rasmus Ebild lavede tricks, og Copenhagen Gospel Choir sang.
Efter festen fik hver familie en stor julekurv med julemad og julegodter med sig hjem.
Senere på eftermiddagen blev julefesten gentaget, da omkring tre hundrede flygtningekvinder og børn ankom med busser fra Center Sandholm og tre andre asylcentre i Københavnsområdet.
– Vi ønsker at give disse mange mennesker et pusterum fra hverdagens pres. Vi håber, de mærker, at de er værdifulde, siger Merete Tangstad fra foreningen Kvinde til Kvinde.
Mange af de frivillige kommer fra Kirken i Kulturcenteret, der samtidig lægger lokaler til arrangementet.
/sl