Unge ønsker alternativ konfirmationsforberedelse

Flere og flere unge er villige til at ofre to uger af deres sommerferie på konfirmationsundervisning, der erstatter det ”at gå til præst” derhjemme.
Der gøres mange krumspring for at gøre konfirmationsundervisningen spændende. En måde er at samle de unge på konfirmandlejre i to uger. Lejrene erstatter den almindelige konfirmationsforberedelse derhjemme.

Armene var helt oppe, da efterskoleforstanderne i samarbejdet om konfirmandkursus var samlet for nylig. Til sommer har allerede 217 unge tilmeldt sig.

217 unge har allerede tilmeldt sig konfirmandlejrene næste sommer. Lejrene udvides fra to til tre og arrangeres af syv efterskoler i samarbejde med Konfirmandkursus.dk – et tilbud fra Indre Mission, Luthersk Mission og Evangelisk Luthersk Mission.
– År efter år er der stadig flere konfirmander, der ønsker at bruge to uger af deres sommerferie på spændende undervisning i et trygt og kammeratligt miljø, fortæller pædagogisk konsulent Niels Kousgaard.

Åndelig afklaring

Han mener, tilstrømningen til dels skyldes efterskolernes succes.
– Børnene har hørt om efterskolelivet fra deres ældre søskende og ønsker nu at få en smag på det. Men det virker også den anden vej. Mange unge kan fortælle, at de på konfirmandlejrene er nået til en åndelig afklaring. Det var ikke kun sjov og ballade, men de fik også et personligt gudsforhold ud af konfirmandlejren, siger Niels Kousgaard.

Kan blive konfirmeret på lejrene

Han oplyser, at konfirmandlejrene er et alternativ til den almindelige konfirmationsforberedelse. Men mange unge tager på konfirmandlejr som et supplement til undervisningen derhjemme.
– Undervisningen er dækkende som konfirmandforberedende undervisning, og der er mulighed for at blive konfirmeret ved den afsluttende gudstjeneste. Langt størstedelen af deltagerne er dog allerede blevet konfirmeret hjemme, når de kommer på konfirmandkursus, siger Niels Kousgaard.
Konfirmandkurserne til sommer afholdes den 30. juni til den 13. juli på Hedemølle Efterskole, Sydvestjyllands Efterskole og Sædding Efterskole.

Ledige pladser

– Selvom der nu er i alt 217 tilmeldte, er der stadig ledige pladser, oplyser Kousgaard.
De øvrige efterskoler i samarbejdet om konfirmandkursus er Djurslands Efterskole, Frøstruphave Efterskole, Løgumkloster Efterskole og Efterskolen Solgården.