17 kirker i Aarhus går sammen

I denne uge går mange kristne sammen for at bede. Også i Aarhus mødes hundredvis i løbet af ugen til fælles bøn og fakkeloptog for byen, landet og resten af verden.
I løbet af ugen deltager mere end 30.000 mennesker rundt omkring i Danmark. Til fakkeloptoget i Aarhus samles mennesker fra mange forskellige kirkesamfund til gensidig inspiration og opmuntring. Bedeugen har mange år på bagen, men i år er der to nye tiltag:
Et familiearrangement torsdag den 10. januar kl. 17.00 i Christianskirken, med efterfølgende mulighed for fælles middag. Samt et stort fælles afsluttende fakkeloptog søndag den 13. januar kl. 18.45. Fakkeloptoget starter ved tre kirker i midtbyen: Frelsens hær, Katolsk kirke samt Baptistkirken.
De tre optog mødes tre kvarter senere ved Skt. Pauls Kirke, hvor der er festgudstjeneste.
– Fakkeloptoget er en symbolsk handling på enhed. En vandring der viser af kirkerne står sammen, på trods af forskelligheder. Vi vil i fællesskab bede for den by vi alle er en del af. Udover denne uge, mødes præsterne til fællesbøn en fredag formiddag hver måned, siger John Lorenzen, præst og formand for Evangelisk Alliance i Aarhus.
Arrangementerne bakkes op af 17 kirker og kirkelige foreninger i byen.
Henrik