Richter: Børn skal være børn

Børn skal have lov til at være børn! De skal ikke tvinges ind i en rolle, som alt for tidligt voksne, som det alt for ofte sker, når de har forældre med misbrugsproblemer.
Dette budskab sætter en lille film fra Blå Kors Danmark en tyk streg under. I filmen medvirker den 10 årige Jonathan Kongsfelt sammen med den erfarne skuespiller Sonja Richter.
– Der er alt for mange børn, der vokser op i misbrugsfamilier, og det er stadig et tabu. Det betyder, at det er svært at komme disse børn til hjælp. Det er et meget komplekst problem, som har vidtrækkende konsekvenser for den enkelte og for vores samfund, siger Sonja Richter om sin rolle som den alkoholiserede mor i filmen.
Filmen er en del af Blå Kors Danmarks arbejde for at få ændret loven, så børnene også får samme ret til behandling som den, der drikker. Organisationen samler for tiden underskrifter ind for at understøtte kravet, underskrifterne overrækkes til sundhedsminister Astrid Krag ved et arrangement i København d. 28. januar 2013.
Henriik