Aktivist-enke skal bede for Obama

Myrlie Evers-Williams, enke efter menneskeretsaktivisten Medgar Evers, skal bede for Barack Obama den 21. januar, dagen efter hans genindsættelse i præsidentembedet.

Myrlie Evers-Williams skal bede for Barack Obama dagen efter hans genindsættelse som præsident.

Den 79-årige Evers-Williams bliver den første kvinde og den første ikke-præsteviede til at lede den offentlige bøn for præsidenten. Hun føler sig beæret over opgaven og understreger, at indsættelsen falder sammen med 50 års jubilæet for menneskerettighedsbevægelsen Civil Rights Movement. Medgar Evers blev skudt i 1963.
Den evangelikale præst, Louie Giglio, blev bedt om at velsigne præsidenten i forbindelse med forbønnen. Men han har nu trukket sig, efter at homofile aktivister har protesteret mod hans medvirken – fordi han offentligt har talt imod den homoseksuelle livsstil.
Da Rick Warren fra Saddleback Church i Californien i 2009 bad for præsidenten, beskrev ABC News efterfølgende hans tale som ”inkluderende, men dybt religiøs”.
Bodil