Over 25% kom til tro på norsk lejr

21 gav deres liv til Jesus på årets nytårslejr hos Laget i Nord-Norge.- Der var en 14-15 stykker, som tog imod Jesus sidste år, og så 21 i år, fortæller Kristoffer Hovind Juell, som var leder på Lagets nytårslejr i Nord-Norge.

– Det er helt fint, at vi har et godt miljø. Men at mennesker skal lære Jesus at kende er selve hovedformålet, siger Kristoffer Hovind Juell, som var leder af Lagets nytårslejr i Nord-Norge.

Laget svarer til det danske KFS, og lejren i Nord samler hvert år mange unge fra både Tromsø, Nordland og Finmark, som er Norges nordligste regioner. Lejren hedder egentlig NÅLK, som står for NytÅrsLederKurs, men i praksis er det blot en almindelig kristen nytårslejr for unge. I år var der 80 deltagere og 33 ledere.
– Vi bor i en region, hvor der ikke er så utrolig mange tilbud til unge, som har lyst til at være der, hvor det sker. Og vores lejr er blevet kendt som et sted, hvor det sker, og hvor det er hyggeligt at være med, forklarer Kristoffer som en af årsagerne til, at også ikke-troende unge kom på lejren.
Lejren er en blanding af undervisning omkring kristentro og en masse kreative workshops.
Den sidste aften bad lejrlederne alle om at lukke øjnene, og om at de, som ønskede at tage imod Jesus, ville løfte hånden.
– Vi havde talt meget på møderne om at komme til tro på Jesus. De som meldte sig og kom til forbøn bagefter, har vi fået navn og adresse på, så vi kan følge op på dem bagefter, forklarer Kristoffer og fortsætter:
– Rigtig mange af dem, som ikke har nogen kristen opvækst bag sig, er nærmest helt alene i deres tro, så dem forsøger vi at konnekte til nogle lokale ressourcepersoner.
Kristoffer og de andre ledere var godt trætte, da de nåede til den sidste aften. Men det gjorde ikke helt så meget, når over 25% af lejrens deltagere kom til tro – en hel del for allerførste gang.
– Det er jo essensen af det hele. Det er helt fint, at vi har et godt miljø. Men at mennesker skal lære Jesus at kende, er selve hovedformålet, slutter Kristoffer.