Palæstinensiske aktivister i ny teltby nær Jerusalem

Palæstinensiske aktivister har i begyndelsen af weekenden opført en ny teltby nordvest for Jerusalem som protest mod mod israelske byggeplaner i området.
Ifølge det palæstinensiske nyhedsbureau Ma’an var det den anden sådanne forpost i løbet af
kort tid og vil kunne markere en ny form for palæstinensisk protest mod israelsk byggeri på Vestbred-området.

Kamal Hababa, der er leder af landsbyen Bet Iksas kommunalråd, siger:
– Ideen med at bygge denne landsby-forlængelse er at varetage legalt palæstinensisk-ejet land og beskytte os mod øgede bestræbelser på at omdanne arabisk Jerusalem.

Folk på stedet siger til nyhedsbureauet, at omkring 400 palæstinensiske aktivister kom dertil, men det israelske militær betvivlede dette antal og sagde, at “flere dusin” var ankommet og havde rejst blot et stort telt.

Israelske sikkerhedsstyrker lukkede grænseposter ved indkørslen til Bet Iksa for at forhindre yderligere aktivister i at tage dertil. En talsmand for sikkerhedsstyrkerne siger, at grænseovergangen ikke er blevet lukket, og at der er åben adgang til Bet Iksa.

Navnet på den nye, allerede nedlagte teltby er “Al-Karaah (Værdighed”), mens navnet på den tidligere var Bab al-Shams (“Solporten”).

En israelsk talsmand siger, at den nye teltby formentlig er led i en ny taktik fra palæstinensisk side på at vinde mere sympati end ved sammenstød med israelske militær eller begå terrorhandlinger.