Ægteskabskursus giver debat

Fra årsskiftet indførte Den Katolske Kirke i Danmark et obligatorisk ægteskabskursus.Dette har vakt debat i avisen Katolsk Orientering, hvor en række modne katolske ægtepar har skrevet et brev til biskoppen for Danmark, Czeslaw Kozon.
Her undrer de sig over, at det skal være obligatorisk, og synes, at dette kursus ikke er blevet drøftet grundigt nok med medlemmerne af den Katolske Kirke.
Biskop Kozon svarer på kritikken og forklarer, at der stadig er plads til forbedringer af materialet. Han argumenterer for, at ægteskabet er så væsentligt, at det obligatoriske er helt på sin plads.
– Jeg tror ikke, at opretholdelsen af kravet om kurset vil føre til, at færre bliver viet i Kirken, og hvis det gør, vil man også i mange tilfælde nok kunne spørge, om folk tager sagen alvorligt nok, skriver han i sit svar.
Eva