Bedre fjernsyn – bedre opførsel

Hvis voldelige programmer på tv erstattes med undervisningsprogrammer bliver børn mindre voldelige og får mere respekt og empati overfor andre, viser forsking fra Seattle, USA.

Dr. Dmitri Christakis fra Seattle ved, hvad tv gør ved børn.

Børn i førskolealderen får markant bedre opførsel, hvis de ikke udsættes for voldelige tv-programmer, viser forskning fra Seattle Children’s Research Institute. Virkningen mindskes dog over tid, siger Dr. Dmitri Christakis, som står bag forskningsprojektet.
– Børn lærer at læse konflikter vha. vold, hvis de ser det på tv. Så det er godt at erstatte de dårlige programmer med gode. Men det er også godt at begrænse den tid, et barn tilbringer foran fjernsynet, bl.a. for at styrke deres sociale udvikling og forebygge fedme. Men her må forældrene holde kontrol, lyder det fra en anden ekspert, Dr. Linda Mintle.
Bodil