Børn stod bag det største enkeltbeløb

Lego-Fonden gav med 5.259.825 den største enkelt-donation nogensinde til Danmarksindsamlingen. Bag beløbet stod børnenes gode gerninger.75.957.132 er et pænt tal for Danmarksindsamlingen, men ingen rekord. Det var til gengæld Legofondens donation.

Louise Wolff og Nikolaj Koppel stod i spidsen for indsamlingsshowet – live fra Rwanda, hvorfra de styrede de fire regioners indsamling til fordel for blandt andet børnehjemsbørnene i baggrunden.

Med 5.259.825 gav de nemlig sammen med Legos medarbejdere den største enkelt donation nogensinde til Danmarksindsamlingen. De mange penge kom ind, ved at de danske børn fik mulighed for at gøre gode gerninger. Og for hver god gerning, gav fonden 25 kr. Den mulighed havde de danske børn grebet med 210.393 gode gerninger til fordel for børn i Afrika.

Et tegn på håb

Folkekirkens Nødhjælp, som er en af de tolv modtagere af Danmarksindsamling er taknemmelige.
– Det er fantastisk. Tak til alle, der gav til Danmarks Indsamling. 76 millioner kroner ialt. Det er ikke rekord, men det er et kæmpebeløb og et tegn på håb midt i den krise, som vi alle taler om, siger generalsekretær i Folkekirkens nødhjælp, Henrik Stubkjær.