Det bliver værre og værre…

Der kommer færre mennesker i kirkerne. Unge fra kristne familier vælger troen fra. Og hvis der endelig kommer nogen i kirken, så kan de ikke relatere til, hvad der sker – eller de kan ikke finde Gud midt i det hele.
Sproget er blevet værre. Tv er fyldt med umoral og sex hele tiden. Vor tids prædikanter, standup-komikerne, gør grin med troen, og vi hylder underholdning, underholdning og mere underholdning, som var det det højeste her i livet. Og hvis det ikke var nok, så er tv også fyldt med måder at leve livet på, som står i direkte modsætning til det liv, Bibelen og Jesus lærer os. Politisk har kristne stort set ingen indflydelse og…skal jeg blive ved?

Nej, for der er nok af negative ting, man kan fokusere på. Og det hjælper ikke noget. Det hjælper at gøre noget ved det.
Må jeg spørge dig direkte: Har du nogensinde lavet noget af det, Jesus siger vi skal gøre (fx. i missionsbefalingen)? Nej? Ja? Hvad med de sidste 3 år? Hvad med sidste måned? Har du lagt mærke til, at Jesus befaler os at gøre nogen bestemte ting i Bibelen?
Jeg var sammen med en gruppe folk for nylig, som tager Guds Ord helt alvorligt. De går ud for at bede for folk og forkynde budskabet om det evige liv med Gud. Og det interessante er, at der er overraskende mange folk, som både bliver helbredt og kommer til tro.

Nå ja, men Jesus sagde jo faktisk også:
”I siger nok: ‘Der er stadig fire måneder til høsten begynder.’ Men jeg siger jer: Luk øjnene op! ‘Markerne’ er hvide og parate til at blive høstet! Høstfolkene er allerede begyndt at arbejde og få deres løn. De samler afgrøde ind til evigt liv.
Den, som sår, skal glæde sig sammen med den, som høster, for her gælder det ordsprog: ‘Én sår, og en anden høster.’ Jeg har sendt jer ud for at høste det, som I ikke har arbejdet med. Andre har slidt i det før jer, men I skal fuldføre det, som de begyndte.” (Johs. 4, 35-38)

Markerne er hvide til høst. Med andre ord: Danskerne er klar til at tro på Jesus, men der mangler arbejdere. Du skal ikke melde dig ind i en klub. Du skal bare gå i gang med at fortælle om det, Jesus gjorde og sagde. Bare del din tro.
Det er simpelt. Dem der er tørstige vil se, at det er levende vand, du har, og de vil få lyst til mere.

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk