Paven træder frivilligt tilbage

Pave Benedikt XVI, kardinal Joseph Ratzinger, har valgt at trække sig tilbage sidst i februar efter otte år i embedet.
Det vides ikke med sikkerhed, hvorfor Pave Bendikt XVI har valgt at trække sig tilbage. Selv henviser han til et skrantende helbred. Andre taler om skandalerne i den katolske kirke, sexmisbrug af børn og sagen med pavens butler, som lækkede hemmelige dokumenter.
Generelt har Benedikt XVI stået for en konservativ linje med fastholdelse af modstanden mod prævention, fri abort, homofile ægteskaber, kvindelige præster og præsters mulighed for at gifte sig. Derfor bliver paven hyldet af mange kristne – både katolikker og protestanter – verden over.
Også jødiske ledere hylder ham for hans kamp mod antisemitisme og mod revisionismen, som benægter holocaust under 2. verdenskrig.
Bodil