Sårede fra Syrien behandles i Israel

Den syriske borgerkrig nærmer sig Israels grænser, og nu rapporteres det, at syv sårede syrere – formentlig oprørere – har fået tilladelse til at komme ind i Israel og nu behandles på Ziv Hospitalet i Safed.
En af de sårede er i en kritisk tilstand, mens fire er moderat sårede og to lettere..

Israelsk militær opdagede de syv sårede mænd nærme sig grænsen og gav dem førstehjælp på stedet. De blev derefter overført til hospitalet.

Det var første gang, at syrere var kommet ind i Israel for at blive lægebehandlede, siden oprøret mod præsident Bashar Assad begyndte for næsten to år siden.

Minister for strategiske anliggender, Moshe Ya’alon, siger, at beslutningen om at tillade syrere ind i Israel ikke er en ændring af israelsk politik, men at der er tale om en undtagelse.

De sårede mænd menes at være oprørere, som havde deltaget i kampe mod Assads styrker, da oprørerne overtog en politispærring i byen Khan Amabeh, nær våbenhvilezonen ved grænsen til Israel. Oprørerne siger, at de har erobret en syrisk tank og andre våben, og at de ødelagde tanken, da regeringstropper gik til modangreb. Den syriske hær bombarderede landsbyen Jubata al-Khshab, som ligger inden for den demilitariserede zone.

De fortsatte kamphandlinger har flere gange bredt sig til israelsk område. Under kampe mellem regeringsstyrker og oprørere i november, slog flere mortergranater og vildfarende kugler ned i Israel, hvilket medførte en omgående israelsk gengældelses-ild.

Det israelske militær udtalte dengang, at det ikke mente, at skydereiet havde været tilsigtet.

Den “Nationale syriske Oprørsorganisation”, som repræsenterer de fleste af oppositionsstyrkerne, har fremsat en udtalselse, hvori det hedder, at “det vil være åben over for at forhandle med en hvilkensomhelst regering -minus Assad – og med topledelsen, som oprørerne beskylder for at have været involveret i massakrer mod det syriske folk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Oprørsstyrker udtaler, at de har overtaget kontrollen med en militærbase nær Aleppo lufthavn, hvorfra regerings kampfly har udført angreb.