Betænkelig ved ny skole

KFUM & KFUKs generalsekretær Kirsten Lund Larsen er ikke i tvivl om de gode hensigter bag regeringens forslag om ”heldagsskolen”, men hun tvivler på, at det vil gavne de svage børn.- Jeg tror på, at der er en værdi for børn i at skifte miljø.

Kirsten Lund Larsen er bekymret for heldagskolens betydning for svage elever.

Sådan siger Kirsten Lund Larsen, som er generalsekretær for KFUM og KFUK.
KFUM og KFUK har både eftermiddags- og aftenklubber for børn over hele landet. Selvom alle udmeldinger omkring heldagsskolen ikke er helt konkretiserede, er Kirsten Lund Larsen bekymret for, om det kommer til at gå ud over eftermiddagsklubberne.

Lærer, de er gode nok

– Jeg synes, det er synd, hvis heldagsskolen kommer til at sluge børnenes overskud og energi til fritidstilbud. Jeg er godt klar over, at idrætten bliver inkluderet i heldagsskolen, men der er jo også fritidstilbud uden idræt, forklarer Kirsten.
– I KFUM og KFUKs klubber arbejder vi ud fra, at børnene er skabt i Guds billede og er gode nok, som de er. I skolen handler det oftest om at klare opgaverne godt nok, forklarer hun.

Bliver fastholdt

Netop de elever, som har svært ved at klare folkeskolens krav, er dem, som hun bekymrer sig mest for, når det gælder heldagsskolen.
– Heldagsskolen vil sikkert være god for nogle. Men de børn, som har det svært i skolen, bliver fastholdt blandt de samme kammerater og lærere hele dagen. Hvis de i stedet kom ud og gjorde noget andet, blandt frivillige voksne, kunne de måske opleve noget succes i stedet, forklarer hun.
Det er ikke helt tydeligt for Kirsten Lund Larsen, om heldagsskolen er et forsøg på at skabe nogle skjulte besparelser.
– Hvis de pædagogiske ressourcer følger med, kan det måske godt fungere, men det synes jeg ikke, politikerne har lagt op til.

Spørg os!

Kirsten Lund Larsen kunne også godt tænke sig, at de frivillige foreninger var blevet spurgt, om de kunne byde ind med noget i forhold til folkeskolereformen.
– Vi er i hvert fald ikke blevet hørt. Og vi har ellers mange eksempler på børn, der vokser og trives af at komme ud i vores klubber og få tilbudt det ansvar, vi giver dem.

Læs mere her