– Ydmyg dig for Gud

Den ”moderne Moder Teresa”, Heidi Baker, havde meget på hjerte, da hun besøgte Impact Church i Roskilde.Der var ialt 250 deltagere til konferencen i Impact Church i Roskilde, hvor 50 måtte sidde i et såkaldt “overflow-rum” ved siden af, hvor de så talen på storskærm. Der var nemlig besøg af en af de helt store kvinder i Guds Rige.

Heidi Baker gik rundt blandt publikum, mens hun fortalte om de utrolige ting, hun oplever. Hun gik ofte helt tæt på enkelte og så dem smilende dybt i øjnene. Foto: Jakob Ladekjær.

Egentlig skulle Heidis mand, Rolland, have været med, men en nødsituation i Mozambique gjorde, at han var blevet hjemme: Tre unge missionærer var blevet misbrugt på forfærdelige måder, forklarede Heidi. Det var et nygift par og en ung kvinde på bare 19 år.
– Men de sagde til mig: “Vi vil aldrig give op, vi kender Faderens kærlighed”. I stedet for at tage hjem til deres hjemland, så overgiver de deres liv til Gud, siger Heidi Baker og understreger noget, som hun sagde mange gange til møderne:
– Hvis folk griner af jer i Danmark, så er det ikke en for høj pris at betale for evangeliet.
Heidi Baker har en meget personlig stil, når hun underviser. Hun går ofte rundt i lokalet og helt hen til enkelte personer, som hun taler til, mens hun ofte aer dem på armen. Lidt ud over det sædvanlige for et typisk dansk møde, vil de fleste nok tænke. Men på trods af hendes lidt anderledes stil, så er det svært ikke at kunne lide hende. Hendes barmhjertige og glade personlighed er smittende.

Radikal kærlighed

Det er store ting, der er sket, siden Heidi Baker og hendes stadigt voksende team, eller familie, som hun ville kalde dem, kom til Mozambique. De hedder IRIS Ministries og er, ud over deres radikale barmhjertighed, også kendt for de mange mirakler, der sker. Heidi fortæller, at de sidste fem år er 99,9% af de døve, der bliver bedt for, blevet helbredt for døvhed! Da tre ph.d.-studerende videnskabsfolk fra Harvard hørte om det, troede de ikke på det. De besluttede at tage ned for at teste det.
– Vi fandt syv døve og lod dem teste dem. Derefter fik vi nogle af vores små børn, som ikke engang har ens badesandaler på, til at bede for dem. Alle ører blev åbnet!
Da den fjerde blev helbredt, faldt to af videnskabsfolkene grædende til jorden og sagde: “Det er fantastisk!”. De var overvældede over Guds kraft. Rapporten bekræfter miraklerne og findes nu online. Der er desuden også opvækket flere fra de døde. Alle tænkelige mirakler sker i Mozambique på en måde, som kan være svært for en dansker, at forholde sig til. Men det sker.

Kæmpe kirke-vækst

I en af landets ti provinser er der i løbet af kun 10 år plantet 2500 ny kirker i et land, som har en befolkning på ca. 23.000.000. Det startede med et børnehjem med 80 børn. Siden dengang er der lavet velfungerende gratis sundhedsklinikker til de fattige og syge, bespisnings-programmer, skoler, tøjfabrikker og hele 5000 kirker i Mozambique og over 10.000 kirker over hele verden i tyve forskellige nationer. Der er startet 10 skoler, som træner nye præster 3-4 gange om året, og 18 bibelskoler.
– Gud sagde: Start en bibelskole. Lad nationerne komme og lære af mozambiqueanernes tro. Nu har vi 18 skoler, og Guds ild kommer. De tager tilbage til Somalia, Congo og Danmark med ilden fra Gud, fortæller hun.
Men hvordan vokser kirken så voldsomt? spørger Heidi og giver selv svaret:
– Ved at dele “brødet” (Jesus red.) med alle og ved at fortælle dem, at de kan gøre det samme selv. Vi mener ikke, at der skal være et stort møde med en stor kanon. Vi lærer dem, at alle der er født på ny, kan gøre det. Alle er lige store og kan dele evangeliet.

Bespisningsundere overraskede studerende

Heidi fortæller også om et andet spektakulært mirakel. De havde et team fra en amerikansk bibelskole, som fokuserer på det overnaturlige, på besøg.
– Vi skulle købe brød til en masse børn, i alt købte vi 1000 brød, men der var slet ikke nok til alle. Selvom de studerende kom fra en overnaturlig bibelskole, forstod de ikke det overnaturlige, siger Heidi.
Hun forklarerede de måbende studerende, at når de ikke havde nok brød, så bad de Gud om at multiplicere det.
– Alle fik et helt brød hver. De studerende var chokerede, og der var en masse kurve til overs, fortæller hun smilende. Hun mener, at vi har overkompliceret evangeliet. Vi har gjort det så indviklet, at vi ikke forstår det og derfor ikke gør det.
– Alt vi behøver er, at se hvad Gud gør, og så gøre det samme. Elsk Gud af hele dit hjerte og elsk din næste. Det er ikke kompliceret.

Danskere: Del brødet

Heidi Baker talte også specielt til Danmark. Hun understregede, at vi ikke er et lille og ubetydeligt folk.
– Djævelen har narret jer. I er ikke ubetydelige, men I skal dele brødet, for at se det vokse i Danmark.
Hun fortalte om en god ven i Sri Lanka, som var super tynd. I 56 dage har han ikke spist andet end nadver, fordi han mener, Gud har sagt det til ham.
– Jeg siger ikke, at I skal stoppe med at spise, men “spis mere”, så du dufter af Gud.
Hun opfordrede igen og igen alle til at lade sig fylde af Guds Ånd og til at søge efter mere af Gud, af den simple grund:
– Se på folks behov omkring jer. De har brug for mere. Hvis du virkelig tror på Bibelen, så tror du også på, at hvis du ikke “spiser Jesus”, så dør du.
– Det er den samme Gud, jeg tror på, som I gør. Det er den samme Gud, der oprejser døde i Mozambique, som vil gøre det her i Danmark, siger hun og opfordrer danskerne til at søge intimitet med Jesus som grundlaget for al vores tro og handlinger.

Kirken vokser

I Danmark har flere kirker problemer, og der er et faldende antal kirkegængere i mange kirker. Men sådan ser det ikke ud på verdensplan, opmuntrer Heidi Baker:
– Kirken er aldrig vokset så kraftigt, som den gør nu. Kirken er levende og har det godt. Jeg har aldrig set så mange mirakler som nu. Den herlighedsfyldte kirke vokser meget over hele verden, men djævelen prøver at bilde os ind, at kirken ikke kan vokse i Danmark. Det må vi ikke tro på.
– Hvis man kender et godt sted at spise, så fortæller man om det. Og vennerne vil besøge stedet. Vi har glemt at fortælle, hvor det er, vi kan få “mad” henne. Vi skal dele budskabet om Jesus, og så vil Gud give os mere, mener Heidi.
Heidi mener, at vi hver især har brug for lidenskab og medfølelse i dag – men også sult:
– Jeg har fundet ud af, at dem der bliver ved med at dele evangeliet, er dem, som forbliver sultne efter mere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En høj pris

Den store vækst sker ikke uden omkostninger. Der sker meget godt, men der sker, som tidligere nævnt, også forfærdelige ting. For nylig fik en præst først skåret tungen af, mens hans kone og børn så på det. Derefter skar de hans ben af. Så armene og til sidst hovedet. Man kan sige, at mørket og lyset er blevet tydeligere. Heidi fortæller om, hvordan de reagerede på det brutale overfald:
– Vi løb ind i den provins, de kom fra, for at dele evangeliet!
Det er den slags radikale kærlighed, som forandrer nationer over hele verden i dag. Og Heidis budskab igen og igen er, at alle kan gøre, hvad hun gør:
– Over en million er blevet kristne igennem det arbejde, vi har gjort. Hvis Gud kan bruge en 1. generations-kristen som mig, så kan han bruge alle. Det handler ikke om din race, sociale baggrund og alt muligt andet. Gud gør dig rigtig. Han kan bruge dig på utrolige måder, men du skal bukke dig helt ned og ydmyge dig for Gud, opfordrer hun. Og hun lever det i den grad ud selv.

Læs også