Danske kirkefolk byder Pave Frans velkommen

Frikirkenet, Evangelisk Luthersk Netværk og mange andre er glade for valget af pave.- Alene det, at den danske regering med Manu Sareen i spidsen er imod valget af Pave Frans, tyder på, at den katolske kirke har valgt en mand, der står inde for evangeliet.
Sådan lyder ordene fra Moses Hansen, som fortsætter:
– For regeringen med flere på Christiansborg lægger mere og mere afstand til alt, hvad Guds Rige står for. Så det ville have været trist, hvis Christiansborg havde råbt det lange hurra for den nye pave.
– Må Pave Frans være manden efter Guds hjerte for den tid, vi lever i, slutter han.
Også Henrik Højlund fra Evangelisk Luthersk Netværk er glad for valget af Pave Frans.

– Jeg er ikke ligeglad

– Selvom jeg ikke er katolik, er jeg ikke ligeglad med, om den vind, der blæser i den katolske lejr er en bibelopløsende og Kristus-fortyndet vind eller som hos den afgåede pave en bibel-tillidsfuld og Kristus-fyldt vind. Jeg kan kun glæde mig, hvis det er det sidste, der er tilfældet.
– Hans pavenavn Frans synes at være mere end et smukt emblem. Det kan blive fint med en pave, der lægger vægt på sammenhængen mellem klassisk katolsk teologi og ægte kristen praksis, pointerer Henrik Højlund.
Det er en detalje, som leder af Frikirkenet, Lars Bo Olesen, er helt på linie med:

En gave til kirken

– Navnevalget er forfriskende og giver håb om en pave, der står ved sine medmenneskelige og kristne værdier. Hvis Pave Frans kan bevare sin folkelighed og sit fokus og undgå at blive alt for politiseret, tror jeg, han kan vise sig at være en gave, ikke kun til den katolske kirke, men til kirken som sådan, håber han.
Biskop i Lolland-Falster Stift, Steen Skovsgaard, har også store forventninger til den nye pave.
– Jeg er glad for, at den nye pave har taget navnet Frans. Det er et flot og vigtigt signal om, at kirken skal være social bevidst og solidarisk med de mindste og de udstødte, siger han.
Robert Bladt, Generalsekretær i KFS, supplerer:
– . Jeg glæder mig over, at han tilsyneladende har kirkens klassiske syn på moralske spørgsmål og beder til, at han vil være i stand til at genoprette tilliden til den katolske kirke i kølvandet på de mange sager om præsters misbrug af deres stilling.