“Iron Dome” antimissilbatteri skal beskytte Jerusalem

Et “Iron Dome” anti-missils forsvarssystem er blevet installeret i Modi’in-området mellem Jerusalem og Tel Aviv for at yde beskyttelse ikke mindst til Jerusalem, som man hidtil havde troet ikke lå i skudlinjen på grund af byens mange muslimske hellige steder og dens store arabiske befolkning.
Men efter at militante palæstinensere for nogle måneder siden afskød to raketter mod Jerusalem, ændrede forsvarsledelsen mening og gik ind for større beskyttelse af byen.

En officer fra den israelske hær siger:
– Jerusalem er på trusselskortet, og jo bedre våbnene bliver, des flere vil blive afskudt mod Jerusalem. Vores fjender er udstyret med mere præcise våben takket være Iran, og disse våben vil blive rettet mod strategiske steder som israelske flybaser og ntionale infrastruktusanlæg.

Chefen for det israelske flyvåbens luftbeskyttelseskomando, brigadegeneral Shachar Shochat, siger, at “Iron Dome” installeringen i Modi’in er en af to metoder luftvåbnet er blevet trænet i for at beskytte Jerusalem. Den anden er er deployeringen af et amerikanske-fremstillet |Patriot”-batteri i Jerusalem-området under den fælles amerikansk-israelske militærøvelse i oktober.

Den israelske hær har erklæret det område, hvor “Iron Dome” er blevet sat op, for en lukker miitærzone, og byens indbyggere er blevet anmodet iom at holde sig borte.

I de sidste dage er “Iro Dome”-systemet også blevet deployeret forskelige steer i Tel Aviv-området. Systemet opfangede flere raketter rettet mod Tel Aviv under raketbeskydning fra Gaza i november.
“Iron Dome”-batterier er blevet opstillet forskellige steder under minikrigen mod Hamas i Gaza i november. De opfangede over 90 procent af de palestinensiske raketter, der blev afskudt mod bebyggede områder i Israel.

Et andet forbedret israelsk anti-raket våben er “Arrow 3”-missilet, som nylig er blevet “prøvekørt” med stor succes. Dette missil, fremstillet med amerikansk støtte, kan nedskyde iranske missiler langt ude i rummet. Den vellykkede øvelse betegnes som en milepæl i Israels evne til at forsvare sig mod fremtidige trusler.