Kampen mod abort fortsætter

’Løgnen om abort’ skal afsløres, mener Retten til Liv som holdt årsmøde i weekenden.- I 2013 bliver vores vision: ”At hjælpe kvinder til at vælge deres barn!”Sådan annoncerede Retten til Livs formand Roland Knudsen i sin beretning på foreningens årsmøde i Kolding lørdag den 16. marts.
– Samfundet bliver mere og mere liberalt. Man må ikke skade mennesker, der allerede er født, men gerne ufødte. Det er fordi, de ikke har en livsmanual. Som kristne behøver vi ikke være i tvivl om, hvornår et menneske bliver til, og at vi skal elske dem, uanset om de kommer på et dårligt tidspunkt eller om de er handikappede. Vi skal selvfølgelig beholde barnet, pointerede formanden.

En uhyggelig løgn
Landssekretær Ellen Højlund Vibe sagde i sin beretning:
– Vi markerer 40 år med fri abort. Nogle fejrer det som en sejr for kvinden. Vi ser det som en uhyggelig løgn, der åd sig ind på vores folk og gjorde det af med mere end 800.000 ufødte menneskeliv. Abort befriede ikke kvinden, men derimod samfundet fra ansvaret for at tilpasse sig kvindens behov, pointerede hun.
Både Roland Knudsen og Ellen Vibe brugte overlevende fostre som eksempel på abortens dilemma:
– Sundhedspersonale ønsker vejledning i hvordan de skal håndtere aborterede fostre som lever. Hvordan kan man sundhedspersonale have problemer med at dræbe et barn udenfor morens maveskind og ikke når barnet er inde i kvinden?, spurgte Roland Knudsen.
– 16 procent af de aborterede fostre overlever, fortalte Ellen Vibe om den nyeste undersøgelse på området. Hun fortsatte med det retoriske spørgsmål: – Skal vi så stikke en giftsprøjte ind i hjerte for at sikre, at det er slået ihjel?

Hjælp kvinderne
Begge beretninger lagde vægt på også at hjælpe kvinder efter abortindgrebet:
– Når kvinder har det svært efter en abort tilbyder vi noget, der er anderledes end psykologer nede ad gaden? Vi skal hjælpe dem med deres følelser og minder, men de skal også hjælpes til en forståelse af at der er tilgivelse at få hos Gud, sagde Roland Knudsen og fortsatte:
– Når et menneske har dræbt et andet menneske er det absolut nødvendigt med tilgivelse fra Gud. En af grundene til at kvinderne har det så svært, er at de har begået drab. Har man det, har brug for tilgivelse hos tilgivelsens oprindelige ophav.
Ellen Højlund Vibe opmuntrede de over 100 deltagere på årsmødet:
– Vi må ikke opgive. Heller ikke indskrænke kampen til at få tallet ned, og leve med at loven er kommet for blive. Vi skal bede og arbejde som om Gud kan forandre alt – for det kan han.

16.000 kors
Til efteråret søsættes en annoncekampagne og en bogudgivelse om kvinders situation efter abort.
– Vi vil også købe en mark ved en motorvej og plante 16.000 hvide kors til minde om det årlige antal aborter, der bliver foretaget i Danmark. Det stærke symbolsprog skal vække danskerne ud af tornerosesøvnen, sluttede Ellen Højlund Vibe.
Retten til Liv har ca. 2700 medlemmer. Det sidste år har 122 nye meldt sig ind i foreningen.

Iben Thranholm

– Lad jer ikke intimidere af en tolerancekultur, der vender kærlighedsbegrebet på hovedet, sagde teolog og journalist Iben Thranholm ved Retten til Livs årsmøde.
– Danmark var det første land der tillod fri abort. Derfor er det ekstra svært at opponere mod loven. Kærlighed er blevet skiftet ud med tolerance. Der er aldrig blevet foretaget noget brutalt som abort i menneskehedens historie. Vi skal acceptere at være en modkultur. Accepter at I får nogle tæsk. Så får I mod og energi, sagde den kendte debattør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Poul Hoffmann

Den kendte forfatter Poul Hoffmann deltog på Retten til Livs årsmøde lørdag den 16. marts. Han mener, chokket efter Anden Verdenskrig er indirekte årsag til at den fri abort blev vedtaget i Danmark for 40 år siden.
– Hvad gjorde det ved os, da man tæppebombede de tyske byer? Vi tør ikke se det i øjnene. Og det, mener jeg, er medvirkende til at den fri abort er blevet gennemført. Tidsånden kom i stedet for Helligånden. Siden er der sket et stadigt træk, hvor Tidsånden har taget over. Det medfører en afstumpning af samfundet, sagde Poul Hoffmann.