Afrika til lock-outede børn

Afrika-in-touch greb lock-out’ens mulighed for at formidle Afrika til aarhusianske skolebørn.I disse tider er der mange børn, som ikke kommer i skole, og mange forældre, der oplever udfordringer med pasning af deres skolebørn.

Et par af drengene gav den gas med afrikansk musik.

Børne- og ungdomsorganisationen Afrika InTouch tog i forrige uge den udfordring op og inviterede skolebørn fra 0. til 6. klasse til en spændende dag, hvor Afrika og mission var på dagsordenen.

Mange til sidst

Til hverdag arbejder organisationen med at give danske børn og unge meningsfyldte oplevelser og med at formidle det positive i afrikansk kirke og kultur.
Medarbejdere og frivillige i Afrika InTouch syntes derfor, det var en optimal måde at bruge lock-out’en på. De kunne både få lov til at have børnene en hel dag og samtidig lære dem om Afrika, en afrikansk kirke og kulturen.
– Da vi oprindeligt begyndte at arrangere dagen, var vi meget spændte på, om der ville være opbakning til arrangementet. Men der kom mange tilmeldinger, og i sidste øjeblik tog tilmeldingerne fart. Arrangementet endte med at blive en alle tiders dag for de deltagende børn og voksne, fortæller børne- og ungemedarbejder Daniel Flyvholm Hald.

Højt humør

I lånte lokaler hos Christianskirken i Århus formåede frivillige og ansatte i Afrika InTouch at give de 37 fremmødte børn en begivenhedsrig dag, hvor både humøret og energiniveauet var højt.
Dagen igennem havde de ansatte og frivillige arrangeret forskellige aktiviteter, inde såvel som ude.

På Christianskirkens udendørsarealer var der god plads til leg og sport.
Engagement og frikvarter

Der blev vist billeder og film fra Afrika, hvor der blev knyttet historier til. Børnene sad meget opmærksomt og lyttede og havde mange spørgsmål til de ting, de så og fik fortalt. Der var et stort udendørs areal til rådighed, hvor der var god plads til at holde ’frikvarter’ og få brugt en masse energi.
Ud på eftermiddagen blev de så delt op i mindre grupper, hvor nogle kom til at lave ”afrikansk geomag” (geomag er et byggelegetøj med magneter, red.), armbånd og afrikanske snacks.

På tværs af skoler

Børnene kom fra forskellige skoler, og det var helt sikkert en speciel oplevelse at være i så stor en ”klasse” med så mange, de ikke i forvejen kendte. De kom alle godt ud af det med hinanden, og de fandt sammen med andre, der havde lyst til at lave det samme, på tværs af skoler og klassetrin.
Arrangementet var en stor succes, hvor børnene blev udfordret til at forholde sig lidt til noget helt andet end det vante Danmark, og hvor de fik mange nye indtryk med hjem om, hvad Afrika er.
Eva


Artiklen fortsætter efter annoncen: