Ex-prostituerede har brug for hjælp

Hverken en lov mod sexkøb eller SATSpenge til landets eneste center for ex-prostiuerede er
det blevet til fra regeringen. Behandlingscenteret LivaRehab føler sig snydt.LivaRehab er det eneste center i Danmark, som har udviklet rehabiliteringsmetoder til at støtte op om den enkelte kvinde, som ønsker at komme ud af prostitution.

Odile Poulsen, tidligere prostitueret.

Derfor har de også svært ved at forstå, at de ikke får tildelt penge i SATS-puljeforliget.
– Regeringen har selv talt imod et forbud af købesex, og den kan have ret i, at et forbud uden relevante sociale og sundhedsmæssige tiltag kan virke nyttesløst.
– Dog kommer regeringen heller ikke med løsningsmuligheder til de mange mennesker, der har fravalgt prostitution, men har svært ved at komme videre pga. eftervirkningerne fra prostitutionslivet, siger leder og stifter af LivaRehab, Flora Ghosh.
LivaRehab har tidligere fået tildelt 46 mio. kroner, men da medierne mente, at dette var en alt for høj pris for at hjælpe ex-prostituerede, er disse penge ifølge Flora Ghosh havnet i en syltekrukke.
Exprostituerede Odile Poulsen, som ikke kender sagen om LivaRehab, er også optaget af, at exprostituerede ikke får nok hjælp til at komme ud af miljøet.

Mytificeret

– Det er sørgeligt, at vi i DK ikke tilbyder mennesker med prostitutionserfaring særlig støtte, når de ønsker at forlade prostitutionsmiljøet.
– Prostitution er så tabuiseret og mytificeret i vort samfund, at det nærmest er umuligt at skaffe ressourcer til denne udsatte gruppe. Folk forventer, at prostituerede enten får hjælp i forbindelse med et misbrugsproblem, eller at de har så mange penge, at de selv kan betale for behandlinger og terapi. Men begge dele er langt fra virkeligheden, forklarer Odile Poulsen, som blandt andet er forfatter og foredragsholder i dag.