En høj pris for uskyldige børn

Trade af Innocents skildrer rigtig godt menneskehandlens mørke verden uden for meget grafisk vold eller intime detaljer. Filmen udfordrer seerne til at stille spørgsmålet: ”Hvilken pris skal vi betale for at redde børn fra denne onde og modbydelige industri?”
Det er svært for dem i de vestlige lande at forestille sig, hvad det vil sige at blive født i et fattigt land, hvor børn bliver solgt til slaveri. Producenternes mål med filmen er at fortælle omverdenen om det mareridt, som mange børn lever i dagligt.
Alex, en hemmelig agent, er på en mission i Cambodja for at redde så mange uskyldige pigers liv som muligt. Hans hold samarbejder med det lokale politi og sætter sig for at fange en lokal sexhandler, som hedder Duke. Holdet kommer tæt på at fange ham, men han formår at flygte med hjælp fra lokale beboere, som han har bestukket, og som er bange for ham.
Da Alex’s kone, Claire, kommer mellem Duke og en uskyldig pige, oplever hun, hvad prisen er for at redde de uskyldige piger.

De uskyldige har brug for en helt

Producenterne har gjort et godt stykke arbejde med at vise alle de aspekter, der er involveret i menneskehandel i både Asien og den vestlige verden.
Forretningmænd kræver helt unge piger. Mødre i området er så fattige, at de sælger deres børn med den undskyldning, at barnet er med til at redde deres familie økonomisk. Hvis Duke ikke kan købe de piger, han ønsker, forsøger han at bortføre dem i stedet for. Alt imens han bestikker eller truer beboerne i området for at lukke munden på dem, så politiet ikke kan fange ham eller få beviser nok imod ham.
Filmen slutter med en collage af malerier for at mindes ofrene for menneskehandel, og den henviser seerne til justice-generation.com, hvor der findes en liste over organisationer, der kæmper mod menneskehandel. De redder ofrene og tilbyder ydelser, der kan hjælpe dem til at leve et normalt liv igen.
Selv om filmen ikke har et kristent budskab, henvises der på filmens hjemmeside til flere kristne organisationer. Faktisk har tradeofinnocents.com ressourcer til menigheder til oplysning om det stadigt voksende problem.
Trade of Innocents er en medrivende film, der åbner folks øjne for den kyniske sandhed om de mange børn, der bliver solgt som sex-slaver, og den opmuntrer seerne til handling. Hvem vil være de uskyldiges næste helt?

Trade of Innocents (DVD)
91 min.
Kirkebutik.dk-pris: 95 kr.