Inderst i hulen

I Afrika, hvor jeg jævnligt arbejder med at oprette kristne radioer m.m., kom jeg for nylig i en sjov situation.
Jeg befandt mig på et gæstehus i en by, hvor vi længe har forsøgt at oprette en kristen radio. Men vi har mødt modstand, især fra en jaloux kirkeleder. Og vores egen radio-leder i denne by har vist sig at være utroværdig. På det seneste har han ikke engang svaret på mine mails og telefonopkald, formentlig af dårlig samvittighed.
For nylig foreslog en mere troværdig kristen, at vi skulle begyndte helt forfra med en ny radio. Jeg syntes, det var spild, og afviste ham. Men han sagde: Spørg Gud, før du svarer!
Så jeg bad om et konkret (men usandsynligt) tegn – og til min overraskelse fik jeg netop det tegn, jeg havde bedt om.
Nu sad vi og talte om, hvordan vi skulle få situationen med den gamle radioleder ud af dødvandet.
Mens vi nu sad ”inderst i hulen”, kunne jeg pludselig ud af vinduet se nogle af vores ”modstandere” stå ude i gården. Jeg vidste, at de forsøgte at arbejde sammen med førnævnte jaloux kirkeleder. Hvad ville de her? Jeg ville ud at hilse på dem.
Men min afrikanske ven bad mig blive siddende. Ud gennem vinduet kunne vi nu se nogle af vores ”modstandere” mødes med den lokale radio-leder. Hvad var det, der foregik? De gik ind i et mødelokale og forsvandt sporløst, da blev mørkt.
Det viste sig, at ”fjenden” havde forsøgt at få ”mine” folk over i deres lejr. De forsøgte at overtage det projekt, som jeg havde arbejdet på i 5-6 år og brugt både tid og penge på…
Men jeg huskede på bibelhistorien, og i stedet for at fare i flint, skrev jeg et venligt brev til dem og beklagede, at vi ikke havde nået at hilse på hinanden. Og så ønskede jeg dem al mulig velsignelse med at oprette en kristen radio sammen med førnævnte (utroværdige) radioleder og (jaloux) kirkeleder.
Nu vidste de, at jeg havde siddet ”inderst i hulen”, ligesom David, da Saul forfulgte ham. Bibelhistorien er sådan:
Før David blev konge, strejfede han om som en anden Robin Hood med en lille flok trofaste mænd.
Engang havde David og hans mænd gemt sig inderst i en klippehule, da Saul og hans folk kom for at sove samme sted. Om natten listede David hen og skar en flig af Sauls tøj, men slog ham ikke ihjel. Bagefter brugte han det til at vise den jaloux Saul, at han ikke ville ham noget ondt.
Det positive svar, jeg fik fra de stakkels ”modstandere”, som sikkert følte de ”gloende kul på deres hoveder,” har forbedret vores forhold. Og imens skrider det nye radioprojekt fremad med få midler – og god samvittighed.
Jo, man kan lære meget af Bibelen.

Af redaktør Henri Nissen